Támogatást kapnak az online kasszák beszerzéséhez a vállalkozások

Nyomtatás

Az online pénztárgépek használatára 2017. január 1-jétől kötelezett vállalkozások 50 ezer forintot kaphatnak a gépek beszerzéséhez – ezt tartalmazza a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénztárgép-támogatásról szóló rendelettervezete.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint több mint 20 ezer vállalkozás pénztárgép beszerzéséhez nyújt segítséget a kormány. A támogatás összege kasszánként 50 ezer forint, amelyet a vállalkozások legfeljebb öt pénztárgépre vehetnek igénybe.

Érdemes körültekintően választani, mert csak az olyan új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgép után jár a támogatás, amely 2016. november 30-ig kiadott forgalmazási engedéllyel rendelkezik – hívta fel a figyelmet az NGM.

A támogatás a 2017. január 1-jétől újonnan kötelezetteknek jár: a gépjárműjavítási, -karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpáralkatrész-kereskedelmet, -javítást, a plasztikai sebészeti tevékenységet, a diszkó-, táncterem-működtetést, a textil-, szőrmemosást, -tisztítást, vegytisztítást, vasalást végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.

A támogatás iránti kérelmet a rendelet hatálybalépését követő 8. naptól a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) lehet majd benyújtani.

Az érintetteknek több mint öt hónapjuk van a támogatás igénybevételére, a kérelem benyújtásának végső határideje 2017. március 31-e. A támogatás igénybevétele a lehető legegyszerűbb módon történik, a vállalkozónak gyakorlatilag 50 ezer forinttal kevesebbet kell fizetni a pénztárgép megvásárlásakor – közölte az NGM.

MTI

 

Decrease font size Default font size Increase font size