Képzési lehetőség tehetséges diákoknak

Nyomtatás

Már jelentkezhetnek a tehetséges diákok a Mathias Corvinus Collegium képzéseire. Középiskolás és leendő egyetemista diákoknak hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó intézmény. A hagyományos oktatást kiegészítő interaktív, egyéni képességeket fejlesztő ingyenes képzésekre a középiskolás tanulmányaikat folytató diákok június 17-ig, az idén érettségizők június 24-ig jelentkezhetnek Magyarországról és a határon túlról egyaránt.

A kollégium MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a társadalomtudományok iránt érdeklődő és a pályaválasztásra tudatosan készülő diákok önfejlesztésére nyújt lehetőséget az MCC középiskolás programja, amelynek képzéseire június 17-ig pályázhatnak a tanulók. A sikeres felvételit tett középiskolások a programban nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusokon, havi egy személyes képességfejlesztő tréningnapon, valamint téli és nyári közösségépítő táborokban is részt vehetnek. Minden diák a saját érdeklődésének megfelelően választhat az alábbi, legnépszerűbb társadalomtudományi területek közül: közgazdaságtan, jog, pszichológia, íráskészség (angol és magyar nyelven), nemzetközi kapcsolatok, társadalmi tanulmányok, valamint modern kori történelem. 

Az MCC juniorképzése a középiskolai tanulmányaikat idén befejező és a budapesti egyetemek nappali tagozatán továbbtanuló diákok jelentkezését várja június 24-ig. A pályázók a logikai készséget és szókincset felmérő írásbeli teszten túl egy szóbeli fordulón (prezentációval kísért előadás és beszélgetés) is részt vesznek. A programra sikeresen bekerülők egyetemi tanulmányaik idejére bentlakási lehetőséget is kaphatnak.     

Az egyéves juniorképzés célja, hogy a különböző tudásszinttel érkező tanulók ismereteit kiegyenlítse és támogatást nyújtson a Collegium valamennyi lakója számára előírt felsőfokú angol nyelvvizsga megszerzésében. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy a diákok egy olyan alapot kapjanak, amellyel az MCC egyetemi programjának további szintjein - szakirányos és vezetőképző kurzusokon - minden nehézség nélkül hallgassanak angol nyelvű kurzusokat. 

Az MCC középiskolás programjáról és a juniorképzésről, valamint a jelentkezési feltételekről bővebb információ az intézmény honlapján (www.mcc.hu) érhető el.

MTI

 

Decrease font size Default font size Increase font size