Mindenszentekkor is biztonságban

Nyomtatás

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel az ünnepre készülő állampolgárok figyelmét:

A folyamatos gépjármű- és gyalogosforgalom biztosítása és a torlódások elkerülése érdekében kérik, hogy a kihelyezett közlekedési és tájékoztató jellegű táblákat, valamint a rendőrök jelzéseit fokozottan vegyék figyelembe.

A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos-  és gépjárműforgalommal.  Figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, idejében tájékozódjanak a változásokról.

A parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, műszaki cikkeket. A tömegközlekedési eszközökön utazók irataikat, tárcájukat és telefonjukat jól zárható felső ruházatukban vagy táskájukban helyezzék el.

Járműveiket minden esetben zárják le. Amennyiben megoldható, azokat őrzött parkolóban helyezzék el, vagy használják a jól megvilágított, forgalmas parkolóhelyet.

A járműben meglévő mechanikai vagy elektronikus védelmi eszközt használják a parkolás során. A jármű ajtaját, valamint ablakait mindig zárják le, miután távoztak. Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsák maguknál, biztonságos helyen, hogy ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni.

A csomagjaikat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül a síroknál.

A szeretteinkről való megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében kérik, hogy a temetőlátogatók legyenek körültekintőek és tartsák be a közúti előírásokat, tanúsítsanak türelmet a közlekedésben részt vevő embertársaik iránt, hogy ezek a napok valóban a kegyeletről és az élet tiszteletéről szóljanak.

Amennyiben valaki mégis bűncselekmény áldozatává válik, forduljon bizalommal a legközelebbi rendőrhöz vagy tegyen bejelentést a 107-es és a 112-es ingyenesen hívható számokon. Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérnek mindenkit, hogy figyeljenek embertársaikra is.

 

Decrease font size Default font size Increase font size