Őszi Pedagógiai Napok óvodánkban

Nyomtatás

2016. november 15-én a Pest megyei Őszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozat keretében óvodánk kis-középső csoportjában bemutató foglalkozást láthattak a meghívott vendégek, szakemberek. A foglalkozásnak a „Képességszintekhez igazodó vizuális tevékenység: sündisznó mintázása” volt témája. A vendégek jelenléte kicsinyeink tevékenységét nem zavarta, büszkén mutatták meg nekik elkészült alkotásaikat.

A foglalkozás után a szakembereknek vitaindítóként „Hátránykompenzáció, felzárkóztatás” címmel tartottam előadást, melynek főbb megállapításai voltak:

- A hátránykompenzációt, felzárkóztatást játékba ágyazottan, integráltan, a szülőkkel és a szakemberekkel együttműködve kell végeznünk.

— - Együttműködésünk alapja a kölcsönös bizalom, partnerség, elismerés és nyitottság.

—  - A gyermekek fejlődésének folyamatos nyomon követésére a tervszerűség, a hatékony kommunikáció és a rendszeres konzultáció jellemző.

—  - A fejlesztés a gyermek egyéni fejlődésének üteméhez, életkorához igazodik.

Célunk:

—  - Komplex élmények biztosításával, sokoldalú képességfejlesztés segítségével a gyermeki személyiség egészére irányuló fejlődés elősegítése.

—  - Saját tapasztalatuk alapján tegyenek szert minél biztonságosabb alapvető ismeretekre, problémamegoldó gondolkodásra.

—  - Leljenek örömet az ismeretszerzésben, kreativitásban, önmaguk fejlesztésében.

— -  Legyenek boldog gyerekek.

Az Oktatási Hivatal pedagógiai referense a délelőttről elismerően nyilatkozott. Mint elmondta, jó volt látni, hogy a helyi pedagógusok, a polgármester, az önkormányzat munkatársai, a külső szakemberek mennyire összhangban tevékenykednek községünkben.

Az előadás után vendégeink megcsodálták a községet, benne a megújult Remeteséget.

Köszönöm azt a sok-sok segítséget, munkát mindazoknak, akik a délelőtt sikeréhez hozzájárultak!

                                                                         

 Pocsai Andrea 

 mesterpedagógus, szaktanácsadó

 

Decrease font size Default font size Increase font size