Miben segíthet önnek az Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ?

Nyomtatás

Kedves Pusztazámoriak!

A Budaörs központú Esély Szociális Társulás még 2008-ban terjesztette ki működési területét Pusztazámorra. Az eltelt évek bebizonyították, hogy igen nagy szükség van ránk, ezért szeretnénk önöknek ismét bemutatni központunk tevékenységét.

Család és Gyermekjóléti Szolgálat

A szolgálatunkhoz fordulóknak szociális, életvezetési és jogi tanácsadást, krízishelyzetben segítő beavatkozást, családgondozást (a családban jelentkező problémák, illetve konfliktusok megoldását), hivatalos ügyek intézésében való segítségnyújtást, adományok közvetítését, munkahely- és albérletkeresési lehetőséget biztosítunk szociális munkás segítségével.

A szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe.

Támogató Szolgálat

A Támogató Szolgálat célja a fogyatékossággal élő személyek számára történő segítségnyújtás. Egyfelől szállítószolgálatot látunk el, másfelől személyi segítést folytatunk. A szállítószolgálatunk például ügyintézésnél, orvoshoz kísérésnél vagy éppen színházlátogatásnál működik közre egy speciálisan átalakított, kerekesszék szállítására is alkalmas kilencszemélyes mikrobusz segítségével.

A személyi segítés hivatali ügyintézésben, egészségügyi és szociális szolgáltatások igénybevételében, gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök beszerzésében, bevásárlásban, mozgatásban, járás-gyakoroltatásban, különböző intézményekbe való eljuttatásban való személyes segítséget jelent.

A szolgáltatásért térítési díj fizetendő, melynek mértéke az igénybevevő jövedelmi helyzetétől függ.

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

Ha ön az otthonában hirtelen rosszul lesz, elesik, megsérül, sürgősen segítségre van szüksége, de nincs senki, akit értesíthet, mit tenne? Éjjel-nappal, a nap 24 órájában folyamatosan működő jelzőrendszeres házi segítségnyújtással megoldást kínálunk az ön számára. A készüléken található gomb megnyomásával riasztható a diszpécserközpont. A központban a segítségkérés tényét rögzítik, és riasztják az ügyeletes gondozót, aki haladéktalanul az ön segítségére siet, szükség esetén ügyeletet, mentőt, rendőrt hív. A jelzőkészülék használatához vezetékes telefonvonal szükséges.

A szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe.

Gondozási Központ

A Gondozási Központ a következő három ellátási formát biztosítja az idős, illetve a szociálisan rászoruló lakosság segítése érdekében.

Szociális étkeztetés házhoz szállítással

Az étkeztetés keretében napi egyszeri meleg étkezésről gondoskodunk azok számára, akik szociálisan rászorultak, és önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek a meleg étkezést biztosítani.

A szolgáltatásért térítési díj fizetendő, melynek mértéke az igénybevevő jövedelmi helyzetétől függ.

Házi segítségnyújtás

Az igénylőt saját lakásán részesítjük a házi segítségnyújtás keretében gondozásban, ápolásban.

Szociális gondozóink segítséget nyújtanak

– az étkezésben, a mosogatásban; a reggelit, ebédet, vacsorát előkészítik, szükség esetén megetetik a gondozottat;

– atesti higiénében: mosdatásban, borotválásban, bőr- és hajápolásban, öltöztetésben, inkontinencia esetén a betét használatában, az ágytál, szobai WC használatában;

– a mozgatásban: sétáltatással, levegőztetéssel, tornáztatással, gyógytornával;

– a lakókörnyezet tisztán tartásában: takarítanak, felmosnak, porszívóznak, beágyaznak, mosnak, vasalnak;

a háztartásiteendők ellátásában: bevásárolnak, feladják a csekkeket, kiváltják a gyógyszereket, beszerzik a hivatalos papírokat, segítenek a különféle ügyek elintézésében, a kapcsolattartásban például a közintézményekkel, orvossal, családtagokkal, barátokkal, egyházi intézményekkel;

– Az orvos előírása szerint ápolási feladatokat is ellátnak, ilyenek például a gyógyszeradagolás, vérnyomásmérés, vércukormérés, hőmérőzés, orvosi vizsgálatokra kísérés.

A szolgáltatásért térítési díj fizetendő, melynek mértéke független az ellátott jövedelmi helyzetétől (100 Ft/óra). A mentális gondozás térítésmentesen vehető igénybe.

Idősek nappali ellátása – Idősek Klubja

Nyugdíjasként szeretné mindennapjait színesebbé, tartalmasabbá tenni? Barátokat, ismerősöket találni, egy közösség hasznos tagjává válni, hasznos ismereteket szerezni, testi és szellemi frissességét megőrizni, kulturális és szabadidős programokon részt venni, kártyázni, társasjátékozni? Akkor szeretettel várjuk jelentkezését az Idősek Klubjába. Az idősek nappali ellátásával célunk az, hogy amennyire tudjuk, pótoljuk a hiányzó családi gondoskodást, az idősek ne legyenek egyedül és elfoglalják magukat. A klub Sóskúton működik, ide várjuk a pusztazámori időseket is. Szükség esetén a klub helyszínére és hazaszállítjuk önöket.

A szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe.

Ha szeretnék igénybe venni szolgáltatásainkat, kérjük, az alábbi telefonszámon vegyék fel a kapcsolatot munkatársunkkal. Amennyiben igénylik előre egyeztetett időpontban felkeressük önöket, hogy szóban is tájékoztassuk szolgáltatásainkról.

ESzT Szociális és Gyermekjóléti Központ

Gondozási Központ

Sóskút, Fő u. 3.

Tel.:  06 23/348-455

Decrease font size Default font size Increase font size