Pusztazámor egyik reménysége: Takács Márió

Nyomtatás

A 2000-es születésű korosztályt már sok helyen a hazai foci új sikergenerációjaként emlegetik. Azt várhatjuk tőlük, hogy a megfelelő alapok birtokában felnőtt szinten is sokra vigyék. Takács Márió jelenleg a Videoton FC utánpótláskeretének tagja középpályásként. Itt tart most. De kanyarodjunk csak vissza a kezdetekhez. Tekintsük át, miképp foglalja össze Márió az eddig eltelt sportéveket.

– 2012-ben a sóskúti pályán rúgtam először a labdát, majd egy fél év után a biai Viadukt SE-be igazoltam. Itt komolyan foglalkoztak a felkészítéssel, heti négy alkalommal tartottak edzést az utánpótlás számára. 2014-ben átigazoltam a Diósd TC-hez. Diósd akkoriban az NB II-es bajnokságban szerepelt, több meccset játszottunk, természetesen erősebb ellenfelekkel. Nagyon büszke vagyok arra, hogy Diósdon megkaptam a „Kiemelkedő tehetség 2014–2015” elismerést. Itt egy szűk évet töltöttem. 2015 óta a Fehérvár FC, a Videoton leigazolt játékosa vagyok. Székesfehérváron járok középiskolába, logisztikát tanulok. A tanévzáró után egy kis szünet nekem is jutott, de a fociban a felkészülés már júliusban elkezdődött. 2017-ben megnyertük az NB II-es bajnokságot, az új szezon pedig szeptember elején indul. Most a kiemelt bajnokságban szerepelünk, az NB I-ben, ahol összesen 8 csapat található:  Ferencvárosi TC, Budapest Honvéd, Puskás Akadémia FC, MTK Budapest, DVSC, ETO FC Győr, Illés Akadémia, Videoton FC.

A sport szinte betölti a hétköznapjaimat, de egy kis időm mindig van a tanulásra. Imádom a kollégiumot a társaság miatt, és itt van a legtöbb barátom is. Nagyon odafigyelnek ránk a klubnál: fontosnak tartják az egészséges életmódot, például nem ihatunk üdítőt, csak vizet, nincs energiaital, kávé és cigi sem. Összesen négy edző foglalkozik velünk, minden nap 3-4 órás edzéseket tartanak nekünk. Erőnléti edzés hétfőn és kedden van, konditeremben csoportokra bontva adják a feladatokat, emellett rendszeresen futunk. A hétvégéhez közeledve egyre több a játék, csütörtök a regerációs nap a nyújtásokkal, hengerezéssel. És el is telik a hét. Jövök haza. De azért vasárnaponként az apukámmal lemegyek focizni a zámori műfüvesre!

Az iskola befejezése után az a célom, hogy profi szerződést kapjak a Videotonnál, de nyitott vagyok az egyéb lehetőségekre, akár itthon vagy külföldön is. Mindenki biztat, remélem, hogy beváltom a hozzám fűzött reményeket, és ezúton köszönöm az önkormányzat támogatását.

A fenti gondolatokat tükrében szerintem mindenki számára egyértelmű, hogy szükség van a támogató családi háttérre, sok esetben a „jó időben, jó helyen” törvényre. Az is tény azonban, hogy a tehetség, a kellő kitartás, a jó hozzáállás, az akarat meghozhatja a szerencsét Márió számára, és profi focistaként dicsérhetjük egy pár év múlva. Sok sikert kívánunk!

                                                                                                          Cs. K.

Decrease font size Default font size Increase font size