Tájékoztató a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ (PRHK) II. ütemének bővítéséről

Nyomtatás

 

A közbeszerzési eljárás nyertese a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. és az Euroaszfalt Építő és Szolgáltató Kft. által alkotott Lerakó Építő 2010 Konzorcium.
A beruházás fontosabb elemei:

- 15,3 ha alapterületű, műszaki védelemmel ellátott lerakótér építése; - 30 000 m3 névleges kapacitású csurgalékvíz-medence felújítása; - Napi 100 m3 kapacitású csurgalékvíz-tisztító berendezés felépítés; - A meglévő komposztáló telep bővítése a jelenlegi 12-13 ezer tonna/év kapacitásról 25 ezer tonna/év kapacitásra.

A beruházás jelenleg a tervezési és előkészítés fázisában van. 2010. szeptember 15-én beadásra került a tárnoki önkormányzathoz az építési engedélyezési terv. Folyik a felvonulási terület előkészítése, és folynak az építési munkák megkezdéséhez szükséges előzetes felmérések, vizsgálatok elkészítése. Az építési engedélyek beszerzése várhatóan ez év végére megtörténik, azt követően megindulnak az építési munkálatok. A beruházás tervezett befejezésének dátuma: 2011. október 1.

PRHK I. ütem depóniagáz-hasznosítás

A PRHK I. ütem larakóterében keletkező depóniagáz hasznosítására az FKF Zrt. nyílt pályázatot indított 2009 decemberében. A pályázati eljárás jelenleg még folyamatban van, és várhatóan 2010 októberében érkeznek be a végső ajánlatok. A pályázat végső eredményének jóváhagyását követően megkezdődhet az engedélyezési folyamat, melyet a kivitelezés követ. A kiserőmű első fázisának várható üzemkezdése 2012 első negyedéve, 2 MW teljesítménnyel.

2010. december 1.

Decrease font size Default font size Increase font size