Meghosszabbították a hőségriadót

Nyomtatás

Augusztus 15-én, vasárnap éjfélig meghosszabbítja a korábban kiadott harmadfokú hőségriadót az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Ez az eddigi leghosszabb riasztás Magyarországon.

A következő napokban sem lesz enyhülés, folytatódik a kánikula, a napi középhőmérséklet szinte mindenütt 25 fok felett, sokfelé 27–29 fok körül alakul.

Az országos tisztifőorvos a jelenleg is érvényben lévő hőségriasztást eredetileg múlt szerdától adta ki, amelyet egyszer már meghosszabbított, és egyben harmadfokú, „hőségriadó" szintre emelte.

A mostani hosszabbítással már biztos, hogy a magyarországi hőségriasztások rendszerében ez lesz a valaha kiadott leghosszabb figyelmeztetés. Tíznapos riasztásra már korábban is volt példa, a mostani azonban már 11 napos lesz – tették hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmeztetett, hogy 12-én, szerdán kis mértékben tovább erősödik a nappali felmelegedés. Azt írták: bár az ország időjárásában továbbra sem várható jelentős változás, „a felső légkör kiszáradásával" egyidejűleg egy-két fokkal melegebb levegő érkezik a térség fölé. A hőség legalább jövő hét elejéig kitart.

Az előrejelzés szerint szerdán sok napsütésre, száraz időre lehet számítani. A szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14–21, a legmagasabb hőmérséklet 34–38 fok között valószínű.

 

Decrease font size Default font size Increase font size