Heje-huja vigalom...

Nyomtatás

Heje-huja vigalom, habos fánk a jutalom, mákos patkó, babkávé, értünk van a paradé – verkliként szól már napok óta a nóta gyerekeim szájából. Á-á-á, hétvégen ovis farsang a tornateremben, most már igazán be kéne fejezni a gyerkőcök farsangi jelmezét. Kezdődhet a szülői csere-bere, szabás, varrás, vágás, festés, barkácsolás vagy beszerzés, kinek-kinek igényéhez, a megálmodott vagy kialkudott szerephez mérten.

Péntek estére minden elkészül, jöhet a főpróba, s az éppen betoppanó apának a büszke bemutatkozás: "Nézd, de jó denevér vagyok!", "Én meg méhecske!" – ugrálják körül.

Másnap aztán hajnalban kelés és izgatott készülődés A BULIRA. Kezdés előtt ott vagyunk, még egy kis berendezkedés, süti-, rágcsa- és innivaló-pakolás, és felcsigázva várjuk a többieket. Jönnek is sorban a klasszikus mesék sztárjai, a királylányok, boszorkák, kalózok, Zorrók, egy szuper madárijesztő, majd közöttük landol egy igazi pilóta repülőben (kicsit sápadtan, s mint hamar kiderült, nem a repüléstől).

Bekúszik két kedves süni-testvér, cicák, nyuszi, béka, tigris, oroszlán – kész állatkert. Na és persze a mai szuperhősök sem hiányozhatnak: Luke Skywalker legofigura, Optimus prime, Hulk méretes muszklikkal, Batman, Spiderman, Matuka személyében. Kezdődhet a maszkabál!

Alíz néni felkonferálja a Cats Dance Team műsorát, amelyben néhány táncelem a felnőtteket is lenyűgözi. Aztán jönnek a mieink: a kiscsoportosok első fellépése a nagyvilág előtt – nem tudom ki izgul jobban, az anyukák vagy a jelmez mögé bújtak, de érezhető a feszültség. Ének, körtánc, bemutatkozás – Andi, Anita és Móni néni bátorításával kiállták a próbát. A nagyoknál már ment minden simán, látszik rajtuk az öt-hat évnyi tapasztalat. Egy kis szálkányi hiányérzet maradt bennünk, szülőkben, hogy a nagyokat nem láthattuk bemutatkozni, de aztán a közös körtánc Strack Orsolya, néptáncpedagógus vezetésével velem feledtette a hiányt. Orsolya profin mozgatta a gyerekeket, nemcsak tánclépésekkel, hanem játékos feladatokkal is, de persze olyan bálozó is akadt, aki a büfé körül töltötte a fennmaradó időt, ami gyorsan elrepült, s megszólalt a „Véget ért a maszkabál”.

  

Köszönjük ovisok, hogy veletek bulizhattunk, ahogy fiam is mondta: Szuper volt!

Pálok-Ney Katalin

 

Decrease font size Default font size Increase font size