A Pest Megyei matrica az M7-esen Pusztazámorig érvényes

Nyomtatás

128484 k1Gyökeres újítást jelent a hazai gyorsforgalmi úthasználatban a megyei matrica 2015. január elsejétől történő bevezetése. Az időalapú – 10 napos, havi, éves – országos matricák mellett évi 5.000 forintos áron elérhető területi alapú megyei matrica is.

A megyei matricák egész évben lehetővé teszik a közlekedést az adott megye díjköteles úthálózatán.

Az új rendszerben megyei térképek segítenek eligazodni, ezeknek köszönhetően az autósok felmérhetik, mely úthálózati szakaszokon jogosultak egy adott megyei matricát használni. A térképek elérhetők, letölthetők a kormany.hu, a nemzetiutdij.hu és az utinform.hu weboldalakon.

A Pest megyei matrica érvényességi területeit jelölő térkép innen letölthető.

A Pest megyére vonatkozó térkép Pest megye közigazgatási határán belül húzódó gyorsforgalmi úthálózatot ábrázolja. A díjköteles gyorsforgalmi úthálózatot minden esetben piros vonal jelzi, a díjfizetés nélkül használhatót pedig zöld. A térkép feltünteti Pest megye közigazgatási határán belül található összes gyorsforgalmi úti csomópontot, külön jelölve a Pest megye közigazgatási határához legközelebb eső csomópontot.

A Pest megyei térképeken a megyehatár előtti utolsó fel- illetve lehajtó (az M7 autópálya esetén Pusztazámor) és a megyehatár közti szakasz narancssárga színű vonallal van jelölve. A narancsszínű vonal azt jelzi, hogy az adott megyében az utolsó lehajtó után már rendelkezni kell a következő, szomszédos megyei e-matricával is, hiszen a megyehatárig már nincs további lehetőség a díjköteles szakasz elhagyására.  Tehát a narancssárga szakaszokon az adott megyére és a szomszédos megyére érvényes matricával is rendelkezni kell. 

Aki megyei matricával rendelkezik, de például nyaralás alkalmával más megyék autópályáit szeretné igénybe venni, 10 napos vagy havi vagy éves országos matrica vásárlásával teheti meg.

Decrease font size Default font size Increase font size