Új utasaluljáró Kelenföld állomáson

Nyomtatás

Budapesten a 4-es metró átadásával egy időben március 28-án, péntek reggeltől Kelenföld állomáson új utasaluljárót adnak át, amely közvetlenül a metró és a vasúti peronok közötti kényelmes és biztonságos megközelítést teszi lehetővé. Ezzel egy időben Budapest Keleti pályaudvaron ismét megnyitják azt az aluljárószakaszt, amely az utasokat az alagsori vasúti jegypénztárakhoz vezeti.

Kelenföld állomáson az M4 metróval érkező utasok tájékoztatására az új aluljáróban elektronikus vizuális utastájékoztatási rendszert alakítottak ki MÁV-beruházásban. Az utasok eligazításában ezen felül különféle tájékoztatási eszközök (érkező-induló vonatok hirdetményei, vágányszámkiírás, fali menetrendek) és piktogramok is szolgálnak. A vonatokon – új szolgáltatásként – a MÁV-START információt ad utasai számára a kelenföldi és Keleti pályaudvari metró átszállási lehetőségről. 

A gyors és megbízható vasúti menetjegyváltást hat korszerű jegykiadó automata is biztosítja, amelyeket az új aluljárórendszerben helyeztek el. A jegykiadó automaták segítségével mindenféle – még IC-pótjegy is – menetjegy váltható. A korszerű automata segítségével az otthon rendelt vasúti jegyeket is kinyomtathatják az utasok. 

Kelenföld állomáson a régi aluljáró továbbra is használható lesz. Az aluljáró bejáratainál piktogramokkal tájékoztatja az utasokat a vasúttársaság arról, hogy innen az 1–2. vágány és a 7–10. vágány nem érhető el, csakúgy, mint korábban, illetve arra is felhívják a figyelmet, hogy a régi aluljárónak nincs közvetlen kapcsolata a metrólejáróval. A régi aluljárót – amely egyébként két városrészt is összeköt – most újrafestették és korszerűsítették.

Budapest Keleti pályaudvaron péntek reggeltől megnyitja a MÁV az utasforgalom számára azt az aluljárószakaszt, amely a metró felől, illetve az aluljárószintről érkezőknek közvetlenül a vasúti alagsori jegypénztárakhoz biztosítja az eljutást. Budapest Keleti pályaudvar aluljárójánakmegnyitásával egyidejűleg megfelelő eligazító táblák is segítik az utazók tájékozódását.

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size