Nőnapi gondolatok

Nyomtatás

Március 8-án köszöntjük a nőket, lányokat, asszonyokat. Portálunk virág helyett ismert személyiségek idézetcsokrával tiszteleg nőolvasóink előtt.

Soha a nőkről csúnyán ne beszélj, nincs oly alantas asszonyi személy, aki ne volna méltó tiszteletre: hisz asszony nélkül férfi nem születne. (Pedro Calderón)

Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat.  (Richard Wagner)

A nő az a lény, amely végletes erejében és gyengeségében: képes elájulni, ha egy egeret vagy pókot meglát, és az élet legnagyobb rémületeivel sokszor rettenthetetlenül száll szembe. (Denis Diderot)

A nő a férfi számára minden, mert a végességet ajándékozza neki. (Soren Aabye Kierkegaard)

Még nem született dicsérő könyv olyan asszonyról, aki hagyta éhezni férjét és gyermekit, miközben a világ leghasznosabb találmányát felfedezte, könyvet írt, művészi alkotást készített vagy éppen filozófiai téziseket alkotott.(Anna Garlin Spencer)

A nő azt akarja, hogy ok nélkül, „miért” nélkül szeressék: nem azért, mert szép vagy jó, vagy kedves, vagy művelt, vagy elmés, hanem azért, mert olyan, amilyen. (Henri Frédéric Amiel)

 

Decrease font size Default font size Increase font size