Közigazgatási ösztöndíjprogram

Nyomtatás

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Programra november 22-ig lehet jelentkezni, a pályázat nyertesei tíz hónapos szakmai gyakorlatot teljesíthetnek Magyarország és egy másik uniós állam egy-egy közigazgatási szervénél - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága.

A közlemény szerint a programra a közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettségű fiatalok jelentkezését várják. A felvételt nyerő ösztöndíjasok a szakmai gyakorlat tíz hónapjából nyolcat egy magyarországi központi államigazgatási szervnél (minisztériumok, háttérintézmények) töltenek, két hónapot pedig valamelyik európai uniós ország közigazgatási szervénél.


A magyarországi és külföldi gyakorlati helyeket a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal ajánlja fel az ösztöndíjasoknak a kiválasztási folyamat eredménye alapján, a befogadó intézmények igényeinek megfelelően. A résztvevők szakmai fejlődését a program ideje alatt mentorok segítik.

Pályázni és a részletekről érdeklődni a www.kozigosztondij.gov.hu honlapon vagy az mko2014@kih.gov.hu e-mail címen lehet.A kormány által indított, 2010 óta negyedszer meghirdetett ösztöndíjprogram célja, hogy szakmailag elhivatott, a közszolgálat iránt elkötelezett szakembereket képezzen, és gondoskodjon a közigazgatás utánpótlásáról  írták. Eddig több mint ötszáz fiatal kapott lehetőséget arra, hogy elinduljon a közszolgálati életpályán.

MTI

 

Decrease font size Default font size Increase font size