Szüret

Nyomtatás

Szeptember 14-én, szombaton reggel még komor felhők és szél borzolta a hagyományos szüreti  felvonulásra és mulatságra készülők és a szervezők idegeit, de az ebéd utáni ünnepélyes megnyitóra már megnyugodhattak a kedélyek.  Az iskolások és a csőszök műsorát követően kezdődött a felvonulás, amelynek különlegességét a kisvonatok adták; az idén elmaradtak a lovasok, a lovas fogatok, helyüket két kisvonat pótolta a menetben.
Nemcsak helybeliek, hanem a környékbeli településekről is csatlakoztak az egész falut végigjáró jókedvű felvonuláshoz. A szüret bírója és neje szerepét Furi  János  és Furi Lenke töltötte be.
A kisbíró Hurja Ricsike mulatozásra buzdító szavainak lett is foganatja a kisvonaton helyet foglaló, vidám dalokat éneklő társaság körében, akik közt ott volt Pátrovics Benedek polgármester is.
A falu több pontján is megállt a menet, s dallal, tánccal érdemelte ki a szíveslátást. Amíg a mulatozók borozgattak s a borkorcsolyaként szolgáló süteményeket fogyasztották, addig a csőszök és az iskolások szórakoztatták a közönséget. Egy kis pihenőt követően, este utcabálra várták a mulatságban részt vevőket, de sajnos az időjárás, a hideg és az eső megakadályozta az utcán tartandó bált, így be kellett vonulniuk a mulatozóknak az iskolába, ám a táncolókat ez nem zavarta. Nagyon jó hangulatú bállal fejeződött be az idei szüreti mulatság.

Köszönet minden kedves vendéglátónak, aki fáradságot nem ismerve készítette a finomabbnál finomabb süteményeket, pogácsákat, és várta a felvonulókat. Továbbá köszönet a gyerekeknek, a csőszöknek és a Naplemente Nyugdíjasklub megjelent tagjainak, a kisbírónak, akik műsorukkal, részvételükkel emelték a program színvonalát.

A rendezvény költségeit a Pusztazámor Községért Közalapítvány fedezte.

 

Kiss Ágnes szervező

Decrease font size Default font size Increase font size