Pusztazámor, szeretlek!

Nyomtatás

A Zámori Kör Egyesület azzal a céllal szerveződött, hogy sokrétű tevékenységével gazdagítsa a lakóközösséget. Felfedezze és mások számára is láthatóvá tegye Pusztazámor értékeit, összekösse az elődöket az utódokkal.

A saját kezdeményezésben, szervezésben megvalósított események sora mellett szívesen kapcsolódnak be a Falunap rendezvényébe.   A Zámori Kör jóvoltából kézműves foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők. Az utóbbi években kiállítással is megörvendeztetik a látogatókat. Elsőként helytörténeti gyűjteményt mutattak be, tavaly pedig a pusztazámori alkotók műveit csodálhatták meg a nézelődők. Idén gyermekrajz-pályázatot hirdettek A mi falunk címmel.

A gyerekek komolyan vették a felhívást, a vártnál jóval több mű érkezett. Óvodás és iskolás „művészek” rajzain, festményein jelentek meg a község jellegzetes épületei, a környék élővilága, azaz amiért jó itt lakni.

A szervezők is komolyan vették a pályázati kiírást. Épp oly igényességgel rendezték tárlattá a képeket, ahogy azt a korábbi években megszokhattuk tőlük. A kis alkotók örömmel és büszkeséggel látták viszont munkáikat, a legjobbak jutalomban is részesültek. (A részletes értékelés a Zámori Hírek 2013/4. számában lesz olvasható.)

Mészáros Ildikó

Decrease font size Default font size Increase font size