Vagyonvédelem az üdülőövezetekben

Nyomtatás

A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében készült ajánlás az üdülőövezetekben és a hétvégi házas övezetekben tartózkodók figyelmét hívja fel a fokozott körültekintésre.

A bejárati ajtón történő behatolás elleni védekezés egyik biztonságos megoldása a hevederzár használata. Házuk valamennyi nyílászárójára szereltessenek rácsot, hiszen így az elkövetőknek több időt kell szánni a sikeres bejutásra!

Amikor haza indulnak, ne felejtsék el becsukni az ablakokat, bezárni a bejárati- és a teraszajtót. Ha van a nyaralóban elektronikus riasztórendszer, mindenképpen aktiválják!

Ha hosszabb ideig nem tartózkodnak a nyaralóban, értékes híradástechnikai, háztartási eszközöket és egyéb kisgépeket ne hagyjanak az épületben! Az ott maradt értékekről ajánlatos leltárt készíteni (típus megjelöléssel, gyári számmal, ismertetőjegyekkel, esetleg fényképpel).

Amennyiben melléképület is található a telken, a mechanikai biztonság minimális követelményeit itt is meg kell teremteni! Ha van az építényen ablak, célszerű ráccsal ellátni. Az ajtót ajánlott biztonsági zárral, valamint komolyabb lakattal bezárni.
Amennyiben a szerszámtároló egyszerűbb építmény, nem szabad benne értékesebb szerszámokat és kisgépeket tartani!

Tájékoztassa szomszédait, ha hosszabb ideig nem keresi fel kiskertjét, hétvégi házát! Kérje meg őket, hogy figyeljenek ingatlanára!
Ha Önhöz betörtek, azonnal értesítse a rendőrséget! Ne változtassa meg a helyszínt, mert ez megnehezíti a nyomok rögzítését és későbbiekben az elkövetők felkutatását!

 Az áldozattá válás elkerülése érdekében, fogadják meg tanácsainkat!

 

Forrás: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Decrease font size Default font size Increase font size