Felsős büszkeségeink

Nyomtatás

Mikor szeptemberben elsőseinket köszöntjük, senki nem gondol arra, hogy milyen gyorsan elrepül ez a négy év. Ilyenkor év végén viszont számot vetünk az eltelt időszakkal, hisz elbúcsúzunk egy újabb negyedik osztálytól, akik kapunkon kilépve máshol folytatják az általános iskolai tanulmányaikat, a felső tagozatot. Természetesen mindenkiben benne él az a félelemmel teli kíváncsiság, hogy vajon máshol milyen lesz az iskolai élet, családias "kisiskolánkból" kilépve hogyan állják meg tanítványaink helyüket.

Legtöbb tanulónk a sóskúti anyaiskolában tanul tovább felső tagozaton, így az ő nyomon követésük természetes, hisz napi kapcsolatban vagyunk a gesztor intézménnyel.

Az év végén visszatekintve a helytállásra, el kell hogy mondjam, zámori tanítványaink sikeresen folytatták a tanulmányaikat Sóskúton is, tehetséges tanulóink ott is kitűntek versenyeredményeikkel.

Büszkén sorolom fel ezen eredményeket:

  • Kistérségi szavalóversenyen szeptember 29-én Kelemen Kolett 6. osztályos tanuló különdíjban részesült.
  • A Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny iskolai fordulójában Horniák Júlia 5. osztályos és Madari Martina 7. osztályos tanulók korosztályukban I. helyezést, míg Győrfi Enikő 6. osztályos tanuló II. helyezést ért el.
  • Kelemen Kolett több versmondó versenyen is döntő helyezést szerzett. A novemberben megrendezett iskolai Versmondó döntőjében az I. helyezést kapta meg, míg a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában zajló területi szavalóversenyen III. helyezett lett.
  • A Tárnokon megrendezett Területi angol nyelvi versenyen csapatával Győrfi Enikő és Madari Martina III. helyezést értek el.
  • Az Angol Szépkiejtési Verseny iskolai fordulójában Győrfi Enikő I. helyezett, míg Kelemen Kolett és Rakoncai Diána III. helyezett lett.
  • Az Amőba területi versenyen Horniák Júlia III. helyezést ért el, majd Julcsi  másnap a Tolldaráló versíró területi versenyen IV. helyezett lett.
  •  A Nyelvünkben él a nemzet…nevezetű területi helyesíró versenyen is szép eredményeket értek el volt tanítványaink: Horniák Júlia IV., míg Győrfi Enikő VI. helyezett lett.
  • Az angol projekt versenyen Madari Martina I. helyezést ért el.
  • Az érdi Csuka Zoltán Könyvtárban megrendezett területi Versmondó versenyen Kelemen Kolett II. helyezést ért el. Kolett a lapzárta idején zajló  Országos Versmondó Versenyen indult, amihez sok szerencsét kívánunk ezúton is.

Gratulálunk volt diákjainknak! További eredményes tanulást és szép sikereket kívánunk!

Garainé Kiss Gabriella

 

Decrease font size Default font size Increase font size