Baba-mama szoba

Nyomtatás

Kisgyermekkel érkező szülőknek alakítottak ki kényelmes baba-mama szobát a Pest Megyei Kormányhivatalban. A kezdeményezés első helyiségét április 26-án adta át Tarnai Richárd kormánymegbízott a Szociális és Gyámhivatal Komócsy utcai épületének ügyfélvárójában.

A Pest Megyei Kormányhivatal alapvető célkitűzése az ügyfelek igényeit és érdekeit figyelembevevő, ügyfélközpontú működés és az egységesen magas színvonalú, mindenki által hozzáférhető szolgáltatások kialakítása – mondta az átadó alkalmával Pest megye kormánymegbízottja. Tarnai Richárd kijelentette, a mostani kezdeményezéssel minimális anyagi ráfordítással tudja a kormányhivatal kényelmesebbé, kulturáltabbá tenni a kisbabával érkezők hivatali ügyintézését. Az eseményen részt vevő Túri Ibolya, a Pest Megyei Kormányhivatal igazgatója hozzátette, a tervek szerint a kormányhivatal valamennyi szervezeti egységében, ahol ügyfelfogadás történik, a közeljövőben kialakítják a baba-mama szobákat.

Tarnai Richárd kiemelte, a területi közigazgatás átalakításának végső célja, hogy a 2013. év végére egyablakos ügyintézés működjön Magyarországon, vagyis valamennyi állammal kapcsolatos ügyet egy helyen lehessen elintézni. Ez a hely lesz a kormányablak, ami egységes arculatával, kedvező – hétköznap reggel 8-tól este 8-ig tartó – nyitva tartással, jól képzett munkatársakkal és természetesen baba-mama sarkokkal várja majd az állampolgárokat az ország 300 helyszínén.

Tarnai Richárd és Túri Ibolya nem érkeztek üres kézzel, a baba-mama szobába rajzeszközöket, és a gyermekek részére készségfejlesztő játékokat hoztak. Hegedűs Ágnesnek, a Szociális és Gyámhivatal vezetőjének.

Hegedűs Ágnes, a Szociális és Gyámhivatal vezetője az eseményen elmondta, a Pest Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának munkatársai saját maguk alakították ki a baba-mama szobát, például a barátságosabb környezet megteremtése érdekében mesehősöket is festettek a falakra. A kialakított helyiségben lehetőség van a kisgyermek tisztába tételére, szükség esetén megetetésére. Pici széket és asztalt helyeztek ki a kisebbeknek, a padlóra gyermekszőnyeg került, míg a nagyobbakat a szekrényben játékok és képeskönyvek várják.

Decrease font size Default font size Increase font size