Gyermekmosoly Alapítvány a pusztazámori gyermekekért

Nyomtatás

Mint már a tavalyi évben is olvashatták a Zámori Hírekben, a pusztazámori kisiskolásokat támogató Gyermekmosoly Alapítvány egyik meghatározó szervezete településünknek. 2013-ban új döntéshozó szervvel nézünk a feladatok és lehetőségek elébe. A kuratórium tagjai:

Babar Zoltán szülő, a kuratórium elnöke; Varga Abigél szülő; Árvainé Bajner Mónika szülő;

Németh Judit tanítónő; Szőke Szilvia szülő, a Szülői Munkaközösség elnöke.

Az elmúlt években a szülők sokat tettek az alapítvány vagyonának gyarapításáért. Egymást követték a rendezvények, melyeknek bevételét a pusztazámori gyermekekre fordítottuk vagy fogjuk fordítani. Adventi vásárokat rendeztünk, a Márton-napi ünnepségünkön büfét üzemeltettünk, bolhapiacot szerveztünk és végül, de nem utolsósorban a tavalyi évben először, reméljük hagyományt teremtve ezzel, jó hangulatú jótékonysági RETRO bált szerveztünk, melynek bevétele minden elképzelést felülmúlt (482 000 Ft). Az idei évben a Pünkösd előtti hétvégén, május 11-én szombaton tartjuk meg az SZMK bált, hasonló jó hangulatot és részvételi szándékot remélve, mint a tavalyi évben. A rendezvényre április 15-től május 3-ig a plakátokon feltüntetett helyeken lehet majd jegyet vásárolni.

Sokat kampányoltunk a jövedelemadó 1%-ért, támogatóink a 2011-es adóbevallásukat követően 132 375 forinttal gazdagították a pusztazámori kisiskolásokat. Kérjük, idén se feledjék a bevallási nyomtatványon a Gyermekmosoly Alapítványt megjelölni kedvezményezettként.

A 2012/2013-as tanévben már többször kaptak támogatást a gyermekek az Alapítványtól. Dallos Márta tanítványai, a zenesulisok a Gyermekmosoly Alapítvány jóvoltából bérelt busszal mehettek a Budapest Ragtime Band Mikulás-koncertjére. Az Alapítvány az iskolások év végi erdei iskola jellegű osztálykirándulásához is hozzájárult. Ennek köszönhetően minden évfolyam 1500 Ft/fő támogatásban részesült, mely összeget az osztályok a tanulmányi kiránduláson tetszés szerinti külön programokra használhatnak fel. Folynak a tárgyalások az udvari játékok bővítéséről, melyet szintén az Alapítvány pénzéből tervezünk megvalósítani. Olyan napfénytetős szaletli jellegű ülőhelyeket szeretnének a tanító nénik, ahol akár tanórákat is lehet tartani a szabad levegőn, de a szabad udvari játékidő alatt is ülő-pihenő lehetőséget biztosít a gyermekek számára. További céljaink között szerepel egy udvari ivókút kialakítása, melyre a gyerekeknek nagy szüksége van a nyári hónapokban.

Közös célunk – a gyermekek színvonalas környezetének, nevelésének és oktatásának kialakítása – jó úton halad! Nem győzzük hangsúlyozni a fontosságát és előre megköszönni minden lelkes szülőnek az adományokat és a fizikai segítséget!

 

Ha céljainkkal egyetértenek, kérjük, támogassák alapítványunkat adójuk 1%-ával!

 

Adószám: 18685286-1-13

 

Támogatásukat előre is köszönjük!

Decrease font size Default font size Increase font size