KapcsoLÓdás

Nyomtatás

Lovas és esélyegyenlőségi rendezvény –

2013. május 25–26. Sóskúti Lovas- és Élménypark

 

Május utolsó hétvégéjén nagyszabású lovas és esélyegyenlőségi rendezvényre kerül sor a Sóskúti Lovas és Élményparkban (2238 Sóskút, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 61.), melyen szeretettel látják a pusztazámori érdeklődőket is.

A rendezők, Gellén Kata és Pordán Boróka egyik célja, hogy a természetes lókiképzési módszerek és az e filozófia szerint dolgozó lovasok nagyobb nyilvánosságot kapjanak. A két nap során a szakmai és laikus érdeklődők a természetes lókiképzés fortélyaival ismerkedhetnek meg testközelből, hiszen a résztvevők (lovas oktatók, lókiképzők, lovasok) bemutatják majd az általuk alkalmazott speciális oktatási módszereket, fortélyokat és szervezett programok keretében tudásukat is összemérik.

A rendezvény esélyegyenlőségi program is, hiszen sok embertársunknak is szüksége lenne egy esélyre a méltóbb, teljesebb életre, életminőségének javítására. A két terület közötti kapcsolódást a lovak jelentik, hiszen a valódi természetüket figyelembe vevő módszerek szerint képzett lovak kiválóan alkalmazhatóak a különféle terápiákban.

E felismerés mentén, a rendezvényen nagy hangsúlyt helyeznek a természetes módon képzett lovak és a különböző hátrányokkal, sérülésekkel élő emberek találkozására, a kölcsönös segítési pontok megvilágítására. A kétnapos rendezvényen a segítő kutyák is szerepet kapnak, akik hallás-, mozgás-, illetve látássérült embereknek képesek megkönnyíteni mindennapjaikat, illetve terápiás kutyák, akik autista, valamint értelmileg akadályozott emberek fejlesztését segítik.

A rendezvény gerincét adó természetes lókiképzési módszer magyar „nagykövetei”: Csontó Zoltán, Kappel Edit, Lezsák Levente, Mészáros Zoltán, Sárffy Tamás, Tászler Melinda és Török György.

A rendezvény műsorvezetője Harsányi Levente, a lovasokkal közösen fellépők a teljesség igény nélkül: Rippel Ferenc és Rippel Viktor artista művészek, Trokán Nóra színésznő, Molnár Éva írónő, Rajnai Réka fitnesz modell világbajnok. A műsort szombaton délután X-Faktor versenyzők fellépése színesíti.

*

A rendezvénnyel kapcsolatosan további információk a 30/749-8550, és a 20/589-9902 telefonszámokon, valamint a www.kapcsolodas2013.hu honlapon érhetők el.

Decrease font size Default font size Increase font size