Elfogadta a közgyűlés a költségvetést

Nyomtatás

Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése elfogadta a 2013. évi költségvetést. Az idei év legfontosabb céljai a munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés feltételeinek biztosítása, illetve a megye 187 településén élők életminőségének folyamatos javítása.

 A 2013. évi költségvetés fő keretösszege 452 millió forint, ami kiegészül a tavalyról áthozott 67 milliós maradvánnyal. Az idei évi költségvetés összeállításánál kizárólag olyan bevételeket tervezett az önkormányzat, amelyek bizonyosan teljesülnek, és amelyre a bevételek fedezetet nyújtanak.

 A 2012. év tapasztalatait figyelembe véve, Pest Megye Önkormányzata gazdasági, szervezeti, igazgatási helyzete kiegyensúlyozott, stabil. Az önkormányzatnak nincsen szállítói, vagy pénzintézet felé fennálló tartozása.

 A megyei önkormányzat célja a munkahelyteremtés, valamint a növekedés feltételeinek megteremtése és az életminőség folyamatos javítása a megye 187 településén. Ezt a célt az önkormányzat a megyei szintű területfejlesztés újjászervezésével kívánja elérni. Különös tekintettel a közösségek terveinek és kezdeményezéseinek összefogására, a térségek fejlődését meghatározó programok összehangolására, valamint a megyei fejlesztési koncepció és stratégia elkészítésére. A koncepció és a stratégia irányt mutathat a közösségek és a vállalkozások számára, és ösztönzi a megye fejlődését támogató beruházásokat és a hosszú távú befektetéseket, amelyek a fenntartható fejlődést alapozzák meg.

 Az önkormányzat idei évre elfogadott költségvetése biztosítja, hogy a 36 fős szervezet folytassa a Pest megyei területfejlesztési koncepció és stratégia kidolgozását. A munka hangsúlyos része a versenyszféra, a települések és a civil közösségek képviselőivel létrehozott partnerség, valamint a Budapesttel és a szomszédos megyékkel kialakított együttműködés fejlesztése. Újabb feladatot jelent a 2014–2020 közötti EU-költségvetési időszakra történő felkészülés, a fővárossal és az egyes megyékkel közös operatív és integrált területi programok tervezése, valamint a nemzetközi együttműködés erősítése a területfejlesztésben.

 www.pestmegye.hu

Decrease font size Default font size Increase font size