Mikulásváró családi délelőtt

Nyomtatás

Az idén is megrendeztük a hagyományos Mikulásváró ünnepséget az iskola tornatermében. Már reggel kilenc órától folyamatosan érkeztek a kisebb és nagyobb gyerekek szüleik, nagyszüleik társaságában. Az iskola udvarában a Sóskúti Lovas és Élménypark lovas oktatója, Mógor Ágnes várta az érkező gyerekeket, akik megsimogathattak egy nagyon szép paripát,  felülhettek egy nagyon szép paripa hátára és kipróbálhatták a lovaglás élményét. Majd a tornateremben lufihajtogató bohóc érkezett, aki minden gyereknek ajándékot készített lufiból. Aki kézműveskedni szeretett volna, a tanító nénik segítségével megtehette. Ezután interaktív, zenés műsor szórakoztatta a gyerekeket.

A Mesemanó együttes igazi ünnepi hangulatot teremtett. A műsort követően nem maradt más hátra, mint hogy végre megérkezzen a várva várt Mikulás. A következő pillanatban már kopogott is az ajtón, s nem mindennapi fogadtatásban volt része, mikor betoppant az ősz szakállú. Annyi teendője akadt hirtelen, hogy kénytelen volt segítőket fogadni. Mivel sajnos még nem esett a hó, így a rénszarvas szánját mellőznie kellett, ezért kézi kocsin, megrakodva hozta a sok ajándékcsomagot a gyerekeknek. Kinyitotta hatalmas zsákját és minden lurkót megajándékozott.
Aprók és nagyobbak egyaránt boldogan szorongatták ajándékukat. Miután elköszönt a nagyszakállú, a gyerekek még sokáig együtt örültek, játszottak családjaikkal, társaikkal, majd ki-ki hazatért, hogy a családi tűzhely melegénél folytassa az ünneplést.

Amíg a gyerekek szórakoztak, az anyukák sem tétlenkedtek. Hangulatos adventi vásárt tartottak. Aki pedig megéhezett, azt a büfében szendvicsekkel, süteményekkel és még sok más finomsággal várták.

A sok jelenlévő gyerek a Pusztazámor Községért Közalapítvány jóvoltából és nagylelkű támogatásával élvezhette a hangulatos, vidám délelőttöt.  A gyerekek, a pedagógusok és a szülők nevében ezúton köszönjük a támogatást, hogy megvalósulhatott ismét ez a nagyszerű program.

 

Kiss Ágnes szervező

Decrease font size Default font size Increase font size