Magyar rendőrök is járőröznek a nyáron Horvátországban

Nyomtatás

Már hetedik éve járőröznek magyar rendőrök Horvátországban. Az idén július 1. és augusztus 30-a között találkozhatnak az ott élők és nyaralók magyar rendőrökkel. Kéthetes váltásokban összesen nyolc fő fogja majd segíteni a horvát kollégák munkáját.

Csakúgy, mint az elmúlt években, idén is feladataik között szerepel a horvát rendőrökkel teljesített közös szolgálat, a Horvátországba látogató magyar állampolgárok részére segítségnyújtás és az esetleges intézkedések megkönnyítése. Az ott nyaraló magyaroknak nagy könnyebbséget jelenthet az a magyar mobiltelefonszám (06-20/921-5450) is, amelyet ha július 1. – augusztus 30. között hívnak, a Horvátországban szolgálatot teljesítő magyar rendőröktől közvetlenül kaphatnak tanácsot, segítséget.

A kiutazó rendőrök, akik az ország különböző rendőri szerveitől jelentkeztek a munkára, pályázat útján kerültek kiválasztásra. A pályázók tekintetében természetesen kritériumként szerepelt a nyelvtudás (angol, de a kijelölt állomány tagjai közül néhányan horvát, szerb, szlovák, valamint német nyelvismerettel is rendelkeznek). A magyar rendőrök a július-augusztusi időszakban Zadarban (Zára) és annak környékén segítik majd a bajba jutott magyarokat. Alkalmanként részt vesznek a város körüli szigetek parti járőrözésében is.

 

ORFK Szóvivői Iroda

Decrease font size Default font size Increase font size