Hőségriadó III. fokozat elrendelése

Nyomtatás

Tisztelt Jegyző Asszony/ Úr !


Tájékoztatom, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország túlnyomó részén, szerdán és csütörtökön 27 C fok feletti napi középhőmérséklet várható. A jelenlegi számítások szerint pénteken a hűvösebb levegő első hulláma a nyugati, északnyugati országrészt már eléri, így ott mérséklődik a nappali felmelegedés. A középső és keleti területeken csak a hétvégén gyengül a kánikula.
Fentiek alapján Dr. Paller Judit megbízott országos tisztifőorvos asszony figyelembe véve - az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlásait – 2012. június 18-án kiadott hőségriasztást az alábbiak szerint módosítja:

„ A II. fokú riasztást 2012. június 22.-án 00.00 óráig III. fokúra emelem és egyben 2012. június 22-én 24.00 óráig meghosszabbítom.”

Kérem Jegyző Asszony/Urat, a fentiekre való tekintettel, hogy a továbbiakban e tárgyban Önökhöz eljuttatott javaslatokban foglaltak szerint eljárni szíveskedjenek! A helyi médiákon keresztül és egyéb lehetséges módon hívja fel a lakosság figyelmét a hőség okozta egészségkárosodások megelőzésének és kezelésének fontosságára, fordítson kiemelt figyelmet a veszélyeztetett korcsoportokra. (idősek, gyermekek, krónikus betegek).

Továbbá kérem, hogy a fentiekről a Helyi Védelmi Bizottságot is tájékoztatni szíveskedjen.


Érd, 2012. június 20.

Üdvözlettel:
Dr.Katona Ildikó
kistérségi tisztifőorvos

 

Decrease font size Default font size Increase font size