Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

301 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, így a Magyarországon azonosított esetek száma 6923-ra nőtt. Elhunyt egy idős beteg, így a járvány hazai áldozatainak száma 620-ra emelkedett.

A koronavírus.gov.hu közlése szerint 3930-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 2373 fő. Az ő 44%-uk (1052 fő), az elhunytak 60%-a (370 fő), a gyógyultak 42 %-a (1654 fő) budapesti. Pest megyében az elmúlt 24 órában 43 új esetet regisztráltak, így 945-ről 987-re emelkedett a koronavírus-járványban érintettek száma.

Jelenleg 100 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük heten vannak lélegeztetőgépen. A tájékoztató portál adatai alapján hazánkban 12 608 hatósági házi karantént tartanak nyilván. 445 047 mintavétel történt akkreditált laboratóriumban.

Világszerte 25 836 032 embernél regisztrálták a koronavírust, közülük 17 125 145-en meggyógyultak, viszont a világjárványnak 858 436 áldozata van – derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda esti közléséből.

Beköszöntött a koronavírus-járvány második hulláma, erről beszélt a Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesülete (NKE) Covid-19 járvány című szimpóziumán Oroszi Beatrix, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infektológiai monitoring teamjének munkacsoport-vezetője.

A munkacsoport négyszintű megelőzési stratégiát javasol, melynek részei a kockázatos kontaktusok számának csökkentése, az egyéni tesztelések azonnali bővítése, a detektált új fertőzések és kontaktok lehető leggyorsabb elkülönítése és a kötelező maszkhasználat az egészségesek körében.

„Félelem és passzivitás helyett tudatosságra és az emberek bevonására, széles körű együttműködésre kell törekedni, a védekezés csak akkor lehet eredményes” – fogalmazott Oroszi Beatrix.

Forrás: napi.hu

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size