Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A z elmúlt években nyújtott támogatás után most újabb lökést ad az állam a villanyautózásnak: 5 milliárdos keretből 2,5 milliós támogatás mehet a maximum 11 millióba kerülő tisztán elektromos autókra. A taxik nagyobb támogatást kaphatnak, és bekerülnek a támogatási körbe a villanyrobogók is.

 A korábbi kormányti cél az volt, hogy 2020-ra 50 ezer villanyautó legyen a magyar utakon, ám ez már akkor túl ambicíózusnak tűnt, mivel a villanyautók drágák, ráadásul a töltőhálózat is csak az elmúlt években kezdett komolyabban bővülni.

2017-ben már csak 30 ezer villanyautóval számolt a kormányzat, de jelenleg kevesebb mint 20 ezer zöld rendszámos autó fut az utakon, ezeknek pedig csak egy része tisztán elektromos, vannak köztük konnektorról tölthető hibridek is. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének adatai szerint az idén eddig 655 új tisztán elektromos autót adtak el a magyarországi kereskedők.

A villanyautókra a kormány 1,5 millió forintos támogatást nyújtott eddig, idén februárban az Innovációs és Technológiai Minisztérium publikálta a kormány klíma és természetvédelmi akciótervét, amelyből kiderült: „…az elektromos közlekedés nem a gazdagok kiváltsága. Megreformáljuk az elektromobilitás ösztönzési rendszerét, megteremtjük annak lehetőségét, hogy a kis és olcsó autók nagyobb támogatást kapjanak.”

Szerdán a villanyautó-támogatásokat menedzselő szervezet, az IFKA Közhasznú Kft. közzétette az új támogatási rendszer feltételeit. A leglényegesebb elemek a következők: összesen 5 milliárd forintos keretből támogatják a villanyautó-vásárlásokat, az eddiginél magasabb összegben, a támogatási rendszer a korábbinál szélesebb kört érint.

  • a 11 millió forintnál olcsóbb tisztán elektromos autókhoz pályázati úton 2,5 millió forint – vissza nem térítendő –támogatást ad az állam,
  • a 11–15 millió forintba kerülő szintén tisztán elektromos autókra 0,5 millió forintot kaphatnak az érintettek,
  • az elektromos robogókra a cégek és intézmények (nem természetes személyek) kaphatnak 100 ezer és 1 millió forint közötti támogatást a vételár 55 százalékáig,
  • a taxiként használt villanyautókra árának maximum 55 százalékára kérhető támogatás, maximum 15 millió forintos vételárig.

Forrás: napi.hu

 

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size