Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Önkormányzati és Európai Parlamenti választások

 

Pusztazámoron a 2024 június 9.-én megtartott önkormányzati választáson mind a polgármester, mind a képviselő- választás érvényes és eredményes volt. A település szavazásra jogosult polgárai a 2024-2029 közötti önkormányzati ciklusra megválasztották Pusztazámor polgármesterét és a hat képviselőt, és szavaztak még a Pest vármegyei önkormányzati választáson listát állító pártokra. A részletes adatokat az alábbiakban ismertetjük.

Polgármester-választás: Szavazásra jogosultak száma 964 fő, a választáson részt vett 610 fő (63,28%). Érvényesen szavazott 594 fő. A megválasztott polgármester Pátrovics Benedek István, aki 393 szavazattal, azaz az érvényes szavazatok 66,16 %-ával nyerte el a tisztséget. Gombos Gábor polgármesterjelölt az érvényes szavazatok 26,43%-át, azaz 157 szavazatot, Préda József polgármester jelölt 44 szavazatot kapott 7,41%.

Képviselők választása: Szavazásra jogosultak száma 964 fő, a választáson részt vett 610 fő (63,28 %). Érvényesen szavazott 592 fő. A megválasztott képviselők: Oláh Gábor 322 szavazattal, Garainé Kiss Gabriella 277, Csibrikné Pátrovics Krisztina 267, Zsakóné Csóli Erika 231, Orosz Béla 224 Gombos Gábor 219 szavazattal. További eredmények Garai Zsolt 184 szavazat, Mizsei Martina 181 szavazat, Pálok-Ney Attila 174 szavazat, Békési Balázs Gábor 170 szavazat, Tóth Tamás 154 szavazat, Páros Zoltán 151 szavazat, Benefi Éva 143 szavazat, Csóli ödön 104 szavazat, Hornyák András 92 szavazat, Szabó-Ágoston Barbara 68 szavazat.

Pest Vármegyei Önkormányzat közgyűlés választása: Szavazásra jogosultak száma 964 fő, választáson részt vett 607 fő (62,96 %). Érvényesen szavazott 583 fő. Eredmények: FIDESZ–KDNP 216, Momentum Mozgalom 142, Demokratikus Koalíció 99, Mi Hazánk Mozgalom 126

Európai Parlamenti képviselők választása: Szavazásra jogosultak száma 956 fő, választáson részt vett 605 fő (63,28 %). Érvényesen szavazott 599 fő. Eredmények: Tisztelet és Szabadság Párt 218, FIDESZ–KDNP 208, Mi Hazánk Mozgalom 58, Demokratikus Koalíció-Magyar Szocialista Párt-Párbeszéd-a Zöldek Pártja 50, Magyar Kétfarkú Kutya Párt 30, Momentum Mozgalom 18, LMP-Magyarország Zöld Pártja 7, Második Reformkor Párt 5, Mindenki Magyarországa Néppárt, 3, Jobbik-Konzervatívok 2, Megoldás Mozgalom 0 szavazat

A szavazás rendben, a törvényi előírásoknak megfelelően, az esemény jelentőségéhez méltóan zajlott le. Rendkívüli esemény nem történt. Ezúton szeretnénk megköszönni a Helyi Választási Bizottság tagjainak, Hornyák Szilvia elnöknek, Szilágyi Tiborné elnökhelyettesnek, Árvainé Bajner Mónikának, Fuzik Bélánénak, Toldi Tibornénak, dr. Fekete Zsuzsannának, Kajzer Antalnak és Réder Ferencnek, valamint a Helyi Választási Iroda tagjainak, Hankóné Tokodi Annának és Körösladány Viktóriának, továbbá az önkormányzat munkatársának, Szilágyi Péternek a 2024 évi önkormányzati választások problémamentes lebonyolítását, különösen a vasárnap hajnaltól hétfő hajnali órákig nyúló, csaknem 24 órás munkájukat! A szavazás lebonyolítása korrekt és pontos volt, a közreműködők munkájával kapcsolatban egyetlenegy panasz nem érkezett. Maga a választás egy többhetes, hosszú munkafolyamat volt, mindenki tisztességgel vette ki a részét belőle.

A megválasztott polgármesternek és képviselőknek sok sikert kívánok munkájukhoz!

A választáson induló valamennyi jelöltnek köszönöm a korrekt és elegáns kampányt, mellyel tanúbizonyságot tettek arról, hogy tisztességes versenyben az is nyertesnek érezheti magát, aki ugyan nem nyert, nem jutott be a képviselő-testületbe, de Zámor lakói közül sokan méltónak tartották őket arra, hogy szavazatukkal támogassák.

 

Dr. Újházi Miklós jegyző
a Sóskúti Helyi Választási Iroda vezetője

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size