Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

az Európai Parlament tagjainak, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők közös eljárásban tartott 2024. évi általános választása eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról szóló 5/2024. (III. 12.) IM rendelet 29. §-ában az ajánlás, jelölt- és listaállítással kapcsolatban rögzítettek kiegészítésére:

„A választási iroda az igénylését követően haladéktalanul, de legkorábban 2024. április 20-án adja át az igénylő vagy a jelöltként indulni szándékozó választópolgár részére az általa igényelt mennyiségű ajánlóívet. [Ve. 121. § (2) bekezdés]”

A képviselő- és polgármester jelöltek részére kiadható ajánlóíveket már mostantól és folyamatosan lehet igényelni május elejéig a helyi választási irodánál (a Községházán   Pusztazámor, Munkácsy Mihály u. 1. ), nyitvatartási időben (hétfő-csütörtök 8.00-16.00 óra között, pénteken 8.00-12.00 között). Ezt személyesen, vagy megbízott útján kell megtenni, mert az ajánlóív igénylésének leadásáról átvételi elismervény készül, melyet mind az igénylő, mind az azt átvevő HVI munkatárs aláírja.

Javasolt, hogy az igénylők, vagy jelöltként indulni szándékozók a választási irodában az ajánlóívek igénylését 2024. április 20-a előtt tegyék meg! Az igénylések leadását lehetőség szerint április 15.-től (hétfő) kezdjék meg. Az igénylések leadását követően a választási iroda az ajánlóívek elkészítését már elkezdi, így április 20-án és az azt követő napokon az átadás-átvétel gördülékenyebben halad majd, illetve a várakozási idő is jelentősen rövidebb egy-egy igénylő esetén.

Ajánlóívet igényelni legkésőbb május 6-ig lehet, de arra figyelni kell, hogy az átvett íveket legkésőbb május 6-án 16.00 óráig hiánytalanul le kell adni.

Egy ajánlóíven 8 ajánló számára van hely, így az igényelt ívek számát ennek megfelelően kell meghatározni. Mivel az ajánlások esetében előfordulhat hiba (pl. valaki elrontja a személyi számát), így érvénytelen ajánlás is, ezért érdemes kicsivel több ívet igényelni, mint a feltétlenül szükséges. Sokkal többet viszont felesleges. Az ajánlóívek egyedi azonosítóval vannak ellátva. Az ajánlóívek szakaszos leadására nincs lehetőség, lehetőség szerint az összes átvett (ajánlásokat tartalmazó, vagy üres) ívet egyszerre kell visszaadni a HVI részére. Ez alól egy kivétel van. A teljesen üres ajánlóívek május 7-én is visszaadhatók.

A polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások száma 29, így legalább 4 db ajánlóívet szükséges igényelni.

A képviselő-jelöltséghez 10 érvényes ajánlás szükséges, így a minimálisan szükséges ajánlóív 2 db.

Az „A4 - ajánlóív igénylése képviselőjelöltek és polgármester jelöltek részére” nyomtatvány megtalálható a honlapon (www.pusztazamor.hu / Hírek / Európa parlamenti és az önkormányzati választások 2024), valamint elektronikus kitöltési lehetőséggel a következő címen is elérhető: https://www.valasztas.hu/documents/20182/6213274/A4.pdf/6e3150f8-5393-d252-7316-2c5cc29786fe?version=2.0&t=1712305395616

 

Helyi Választási Iroda

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size