Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Számos programmal várják a húsvéti hosszú hétvégén a környékbeli településeken az érdeklődőket.

„Húsvéti Varázslat Simonpusztán – Családi kalandnap” címmel az Érdhez tartozó simonpusztai Nemzeti Lovaskultúra Központban már március 29-én, nagypéneteken elkezdődnek az ünnepi programok. Az ingyenes rendezvényre délelőtt 11 órától várják az érdeklődőket. Lesz húsvéti tojáskereső játék, locsolóvers író bajnokság, húsvéti fotófal, és a gyerekek akár Tapsi Hapsival is találkozhatnak.

Ez persze nem minden, a részletes programot IDE KATTINTVA találja.

Március 30-án szombaton az érdi Klímabarát parkban tart, szintén ingyenes húsvéti családi rendezvényt az ÉRteD Családbarát Városért Egyesület. Aki kilátogat simogathat kisállatokat, kézműveskedhet, részt vehet a tojás-tornán. Sőt, a szerencsések még egy családi belépőjegyet is nyerhetnek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.

További részleteket az eseményről ITT TALÁL.

A Szepes Gyula Művelődési Központ idén is megszervezi a Nagy Húsvéti Nyuszi Murit az érdi Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. Az eseményre április 1-én húsvéthétfőn, délelőtt 10 és délután 17 óra között kerül sor.

A program ezúttal is a korábban nagy sikert aratott Nyuszi futammal kezdődik. Aki szeretne rajta részt venni, annak előzetesen regisztráltatnia kell magát. A szervezők a szucs.agnes@szepesmk.hu email címre várják az indulni vágyó gyerekek nevét és életkorát.

Az események ezt követően a múzeumkertben folytatódnak majd, ahol gyermek koncertek, bábszínház, izgalmas játékok, kézműveskedés várja a gyerekeket és szüleiket, hogy csak néhányat említsünk.

Részletes információkért a rendezvényről KATTINTSON IDE!

Százhalombattán az egyik jól ismert húsvéti magyar népszokást elevenítik fel április elsején. Ha van egy jó szódás szifonja vagy vödre, esetleg szereti, ha jól nyakon öntik hideg vízzel, akkor reggel 8-tól önt is várja a hagyományteremtő szándékkal megtartott „Nagy locsolás”. További információ az eseményről ITT.

Mindezeken túl, a közeli Martonvásáron húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is „Tojásminta kereső játékot” tartanak a Brunszvik-kastély parkjában. De akár Törökbálintra is érdemes ellátogatni, ahol április elsején szintén egész napos húsvéti programokkal készülnek. Ahogy Érdről nézve NagytétényBudatétény és Budafok sincs messze, és szombattól hétfőig találhatunk kedvünkre való húsvéti kikapcsolódást.

Diósdon április 1-jén, húsvéthétfőn locsolkodással és számos más programmal várják az érdeklődőket 13 órától a Kápolnakertben.

Az erdmost.hu nyomán

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size