Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Frissítve: 2024.03.28-án:

 

Tisztelt Zámoriak!

A korábban jelzett és Zámort is érintő szeizmikus kutatásról a kutatás vezetője (Kovács Attila Csaba geofizikai kutatásvezető, Bayer Construct Zrt.)  a következő, pontosabb tájékoztatást küldte meg:

„Szeretném jelezni írásban, mert elég sok feladatom lett, hogy a jelgerjesztés rész előreláthatólag április 8-án, hétfőn fog kezdődni.

A településen belüli jelgerjesztést egy 12 t-s géppel fogjuk végezni. Ezt egy független, külső szakértő fogja irányítani,  folyamatosan mérve a rezgés paramétereket, nehogy bármilyen kárt okozzunk. Sikerült erre a feladatra a legnagyobb gyakorlattal rendelkező szakembert szerződtetni.

Az érintett utcák a következők:

Petőfi Sándor u, Felsőréti út, Rákóczi Ferenc u., Táncsics Mihály u., Móricz Zsigmond u., Gárdonyi Géza u., Barcza György u., Dobó István u.

A városi (értsd: települési) mérésnél 60 m-ként fog megállni a jelgerjesztő eszköz és kb. 1 percig, három rövid időszakaszban végez rezgést, majd megy a következő pontra.

Amint pontos napot tudok, jelentkezni fogok.”

 

Önkormányzat

 


Korábban írtuk:

 

Tisztelt Zámoriak!

A szórólap közzétételével hírt adtunk arról, hogy április első felében szeizmikus kutatásokat fognak végezni Sóskút, Tárnok és Zámor területén. Kérdésünkre a Bayer Construct Zrt. részéről a kutatás vezetője részletesebb információt adott a kutatás céljából. A célterület nem Zámor, hanem első sorban Sóskút és azon belül is egy szűkebb terület a Bayer telephelyének környezete. A következőkben idézzük a mérnök válaszát:

„A kutatásunk célja, hogy nagy mélységben (több ezer méter), magas hőmérsékletű, nagy entalpiájú termálvizet keressünk, áramtermelés céljából, saját felhasználásra. A nagy mélységű, földalatti képződmények kutatáshoz szükséges szeizmikus mérések segítségével lehet leképezni ezt a tartományt. A kutatás fő célpontja a sóskúti telephelyünk környezete, de ennek pontos leképezéséhez sokkal nagyobb terület vizsgálata szükséges. A teljes kutatás megvalósítására – geofizikai mérések, fúrásos kutatás – nagyon rövid határidőt adott a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága, ezért a mérés megvalósítását a tavaszi időszakra kellett raknunk, illetve a vizsgálat megvalósításához szükséges eszközök is most állnak rendelkezésre.”

 

Önkormányzat

Szórólap Geotermikus kutatás

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size