Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Idén immár negyedik alkalommal élő adventi naptárra emlékeztetnek az ablakok a faluban. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé változik azzal, hogy 24 napon át más-más házon kereshetjük az aznapi számmal feldíszített ablakot. Testi-lelki egészséget szolgáló sétálóprogram ez ilyentájt kicsinek, nagynak, hiszen a friss levegő mindenkinek ajánlatos, és a keresés élménye még gazdagabbá teszi ezeket az együtt töltött pillanatokat. Sokan évek óta részesei a játéknak, de mindig akad új jelentkező, aki szívesen csatlakozik a kezdeményezéshez.

Az adventi készülődésben bárki részt vehet, a jelentkezőknek csak arról kell gondoskodniuk, hogy ki legyen világítva a feldíszített, utcáról jól látható ablak vagy kapu, egészen szentestéig. Sétálás közben olyan élményben van részünk, mintha az adventi naptár ablakait nyitogatnánk.

A dekorációs ötletek tárháza kimeríthetetlen, készülnek díszek üvegfestéssel, krétafilccel, papírból, mézeskalácsból stb. Kicsik-nagyok örömmel készülnek, több helyen teával, forralt borral vagy a ház elé kirakott mézeskaláccsal, szaloncukorral várják a vendégeket. Napjainkban talán még nagyobb szükség van az ilyen lélekfrissítő, közösségépítő kezdeményezésre, ami örömöt és reményt ad, hogy élni jó!

Az, hogy hol lehet megtalálni az aznapi aktuális ablakot, minden nap 15 óra körül kikerül a Zámor rámol Facebook-oldalra. A sétálók, ha megtalálják az ablakot, fényképeket készítenek és felteszik az oldalra – előre is köszönet nekik. Karácsonykor montázst készítünk a képekből, így egyben lehet gyönyörködni az az évi csodákban.

Idén először szavazással megválasztjuk a legszebb ablakot, a nyertes ajándékcsomagban részesül. Folyamatosan lehet csatlakozni, tehát egészen december 23-ig várom a jelentkezéseket, hiszen még szenteste is lehet díszíteni ablakot, ha kedvünk tartja. Minél több helyszín van egy nap, annál jobb. Amennyiben valaki szeretné feldíszíteni egy számmal az ablakát, várom a hívásokat a 30/397- 0051-es telefonszámon, vagy a Facebookon privát Messenger-üzenetben.

 

Szőke Szilvia

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size