Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A Budafoki Dohnányi Zenekar évada idén is a BDZ-nap elnevezésű programmal indul útjára. Szeptember 24-én, vasárnap a zenekar a Megérthető zene című sorozatának újabb előadásával, családi mesekoncerttel, a Zempléni Fesztiválon hatalmas sikert arató BDZ Kamaraműhely budapesti debütálásával, a zenekar 30. jubileumának ünnepi, új utakat feszegető, „forradalmi” műsorösszeállítású esti nagykoncertjével és egy hangulatos, izgalmas témát feszegető kávéházi beszélgetéssel várják a zene és a zenekar iránt érdeklődőket.

 

 

A hős portréja (11:00)

A Megérthető zene sorozat keretében Hollerung Gábor ezúttal Beethoven Napóleon személyére utaló, „Császár” (5., Esz-dúr) zongoraversenyéről beszél. A beethoveni hős-gondolatkörbe illeszkedő, monumentális mű sokszor heroikus zongoraszólamát Farkas Gábor zongoraművész szólaltatja meg. 

Ikermese: családi hangverseny (15:00)

A BDZ mesesorozatának legújabb darabja ezúttal Mark Twain A koldus és királyfi című regényének jól ismert történetét dolgozza fel, sok jó zenével. John Williams, Verdi, Korngold és további közkedvelt zeneszerzők filmzenei és egyéb zeneműrészletei adják a történet zenei aláfestését. 

Tuti tippek a közönség elvesztésére: kávéházi beszélgetés (16:30)

A beszélgetés témája: hogyan csábítsunk vissza generációkat a hangversenytermekbe? Hollerung Gáborral, a BDZ ügyvezető zeneigazgatójával és Batta Andrással, a Magyar Zene Háza ügyvezetőjével Seres Gerda, kulturális újságíró beszélget a komolyzenei közönség megtartásának, visszacsábításának műhelytitkairól, az újfajta koncertprogram összeállítás lehetőségeiről. (Erre a programra ingyenes a belépés)

Ínyenc kamarazenei kóstoló: a BDZ Kamaraműhely koncerje (17:30)

Nehéz lesz megunni a BDZ zenészeiből alakult BDZ Kamaraműhely koncertjét – hála a sajátos, a zenei dramaturgiát felgyorsító, merész hangszereléseknek és a természetes, könnyed egységet alkotó, „összeszerkesztett” zeneműrészleteknek. Az alapító, Szüts Apor virtuóz, mégsem tolakodó zongorajátéka már csak hab a tortán. 

Ünnep: 30 éves a Budafoki Dohnányi Zenekar (20:00)

Új lépés a jövő felé! A BDZ ünnepi koncertjén egy virtuális szimfóniát szólaltat meg a zenekar, amelynek négy tételét a zenetörténet különböző korszakaiból és szerzőitől válogatták egymás mellé. „Ráadásként” Dohnányi és Bartók egy-egy remekműve és egy Star Wars filmzenerészlet keretezi az egyedülállóan izgalmas ünnepi hangversenyt.

Jegyek itt válthatók.

Forrás: midio.hu

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.jún. 22 K
Vezetés kánikulában

Június 22-én 0 órától 24-én éjfélig szóló harmadfokú hőségriasztást adott ki az országos [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size