Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2023/24-es tanév rendjéről szóló rendelet. A tanév szeptember 1-jén, pénteken kezdődik és június 21-éig, péntekig tart. Az egy héttel később kezdődő jövő évi nyár szünetet ellensúlyozza, hogy az évközi szünetek hosszabbak lesznek.

Íme a legfontosabb dátumok és tudnivalók:

2023/2024. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2023. szeptember 1.

  • (péntek) és utolsó tanítási napja 2024. június 21. (péntek). A középiskolák utolsó évfolyamán vagy befejező szakképzési évfolyamán az utolsó tanítási nap középfokú iskolákban 2024. május 3. (péntek), két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban 2024. május 31. (péntek).
  • Az őszi szünet 9 napos lesz, október 28-án, szombaton kezdődik, a szünet utáni első tanítási nap: november 6., hétfő.
  • A téli szünet 17 napig tart, december 22-én, pénteken kezdődik, a szünet után január 8-án, hétfőn kell először iskolába menni. Az első félév 11 nappal később, január 19-én ér véget.
  • A tavaszi szünet 11 napos: március 28-án, csütörtökön kezdődik, az első tanítási nap április 8-a, hétfő lesz.
  • Az iskola más napokon is adhat szüneteket, de azokat a heti pihenőnapon (vagyis a szombatok egyikén) pótolni kell.
  • Az őszi érettségi időszak október 13-án az írásbeli nemzetiségi nyelvvel, kezdődik, majd október 16-án jön az írásbeli magyar, másnap a matek, és így tovább október 27-ig. A szóbeli érettségiket november 9–13. (emelt szintű) és 20–24. (középszintű) között kell megrendezni, az első turnus tehát az őszi szünet után lesz.
  • A májusi érettségi időszak a május 6-i magyar írásbelivel kezdődik (előtte 3-án lesznek a nemzetiségi érettségik). A szóbeli érettségiket június 5–12. (emelt szintű) és június 17. –július 3. (középszintű) között kell megtartani.
  • A középiskolai felvételiket január 20-án kell megírni, az írásbeliről február 9-ig kapnak értesítést a felvételizők, a szóbeliket március 4–20. között tartják, a felvételi eredményét május 2-ig kell megkapniuk a jelentkezőknek. A középiskolai beiratkozások június 26–28-án lesznek.
  • Ha rendkívüli tanítási szünetet kell elrendelni, és az iskola nem tudja pótolni az amiatt kieső napokat a tanév végéig, akkor „indokolt esetben gondoskodik az elmaradt tananyag 2024/2025. tanítási évben történő feldolgozásáról”, de évet ezért senkinek nem kell ismételnie.

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size