Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Augusztus 16-án, szerdán az ünnepélyes megnyitóval kezdődik és 21-én zárul a százhalombattai 30. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál, melyen ez évben ismét itt lehetnek a külföldi táncegyüttesek.

A szűkebben vett „táncos” programok mellett számos más kulturális eseményen is részt vehetnek az érdeklődők. (Részletes program és információk itt olvashatók.)

Az idei, jubileumi rendezvényre Brazíliából, Észak-Macedóniából, Horvátországból, Indiából, Lengyelországból, Szerbiából és Szenegálból érkeznek táncosok és zenészek, akik mellett természetesen a magyarok is bemutatják a saját táncaikat.

Jóllehet a Summerfest továbbra is egy táncközpontú rendezvény, de azért más műfajok is megjelennek a kínálatban. A már szokásosnak tekinthető koncertek mellett ezúttal egy új elemmel is bővül az esemény, a Hét nap, hét színházi est című program keretében minden nap egy-egy hazai színházi társulat mutatkozik be a közönségnek.

Többek között a Turay Ida Színház, a Fitos Dezső Társulat, a Duna Művészegyüttes, a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház, Berecz András, illetve Pirog Zsófi FlamenCorazónArte táncszínháza. Míg a zenei produkciók közül érdemes kiemelni a 100 tagú Cigányzenekar, a Ferenczi György vezette Rackajam, vagy épp Lukács Miklós cimbalomművész koncertjét.

Mindezeken túl pedig táncoktatás, kézműves foglalkozások, kirakodóvásár és buli várja a kilátogatókat, az egyébként nem csak Százhalombattán, hanem Szigetszentmiklóson és Tökölön is.

 

Forrás: midio.hu, summerfestbatta.hu, erdmost.hu

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size