Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Idén július 28–31. között Kaposváron rendezték meg a Junior- és Fiatal Lovastornász Európa-bajnokságot, ahol egy pusztazámori páros is képviselte Magyarországot és szerzett kis falunknak dicsőséget.

Szász Janka és Szloszjár Nóra junior pas-de-deux, azaz páros gyakorlatban versenyzett a 17 ország versenyzőit felvonultató Európa-bajnokságon. Eredményük egy nagyon szép 7. hely lett, melyet Cornetto lovuk hátán, edzőjük, Ács Kornélia futószárazásával értek el.

Ez az eredmény kiemelkedően jónak számít, hiszen a lányok az idei évben versenyeztek együtt először nemzetközi színtéren párosukkal, és még további három évük van junior kategóriában, hogy megmutassák, mennyit tudnak fejlődni.

Janka és Nóri a Szárnyaló Lovas Sportegyesületben kezdték lovastornász- pályafutásukat Páska Ildikó edző szárnyai alatt, ahol remekül megtanulták az alapokat. A 2021-es évben átigazoltak Habsburg-Lothringen Eilika csapatához, a szintén sóskúti Magyar Póniklub Szövetséghez, ahol egy nagyszerű, összetartó közösség és  kiváló edzők fogadták őket.

A lovastornában ezekben a kategóriákban már minden esetben vágtázó lovon kell bemutatni a versenyzőknek a gyakorlatokat, ami igen nagyfokú edzettséget és koncentrációt igényel. Ezt a szintet rengeteg gyakorlással lehet csak elérni.

Az októberben Budapesten szervezett Lovastorna Országos Bajnokságon mindkét lány a dobogó második fokára állhatott fel saját egyéni kategóriájában, hiszen míg Nóri junior kategóriában érte el az országos bajnoki második helyezést, addig Janka egy évvel fiatalabban a gyermek kategóriában versenyezve lett ezüstérmes. Párosuk itt is kiválóan szerepelt, kitűnő és közel hibátlan kűrgyakorlatukkal országos bajnokok lettek, míg frissen alakult 6 fős csapatuk szintén ezüstérmet szerzett a Nemzeti Lovardában, a Tattersallban rendezett hazai megmérettetésen.

A lányok a 2023-as évben Svédországban, Flyinge városában a Junior Világbajnokságon már nemcsak párosban, hanem csapatban is meg szeretnék magukat mérettetni.

Drukkoljunk jövőre is, hogy minden a legjobb úton-módon sikerüljön nekik!

(szöszi)

 

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.jún. 22 K
Vezetés kánikulában

Június 22-én 0 órától 24-én éjfélig szóló harmadfokú hőségriasztást adott ki az országos [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size