Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Május 11–15. között rendezik meg a 24. Budaörs Fesztivált, mely a szervezők szándéka szerint minden korosztály számára élvezetes és színes programokat kínál az elektronikus zenétől a komolyzenéig, a képzőművészeti kiállításoktól kezdve a street salsán át a gyerekprogramokig, kerekasztal-beszélgetésig. A rendezők hat helyszínen várják az érdeklődőket a programokra.

A PostART Kulturális Színtérben Beck@Grecsó irodalmi estje és a Lázár Tesók koncertje nyitja meg az idei Budaörs Fesztivált. A szervezők minden évben örömmel hívnak meg meg fiatal, tehetséges zenekarokat, énekeseket: így idén fellép a Sorbonne Sexual, Felső Tízezer, és a Fülesbagoly Tehetségkutató verseny győztese, a Filc zenekar.

Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket hallgathatnak meg az érdeklődők Budaörs egyik legszebbterén, a Kálvária téren, ahol igazi fesztiválhangulat várja a közönséget: az elmaradhatatlan Kodachrome duo Simon és Garfunkel dalait, a Vodku fiai Cseh Tamás dalait hozza. A szombati szabadtéri nap meghívott előadói többek közöttKárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar,aTűzmadarakutcaszínházi produkciója,aBelvárosi Betyárok, Danny BainésÁgoston Béla,Áron András új zenekara, aBohemian Betyárok,és a30y. Idén is a Templom tér ad otthont a programoknak.

„A magyar mozi menő!” – így szól a Malter Filmfesztivál idei mottója.A vetítések idén szabadtéren, a Zichy major udvarán lesznek, ahol az alkotókkal is találkozhat a közönség. Ugyanitt lép fel a Jazz udvarban a Nagy Emma Quintet.

A kulturális kínálatot a képzőművészek jelenléte teszi teljessé: a Köztérben „Punks Not Dead” – Neil Wolstenholme kiállítása, a PostART-on a Ludvig Nemzetközi Művésztelep kiállítása, a Zichy Majorban két kiállítás is várja az érdeklődőket: a nagy teremben Elkezdtem, te fejezd be!, a kis teremben Tavaszi tárlat címmel.

A fesztivál háziasszonya: Szórádi Erika. Az összes program ingyenesen látogatható.

További infó: www.budaorsfesztival.hu

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/BudaorsFesztival

 

Forrás: midio.hu

Fotó: budaorsfesztival.hu, Facebook

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size