Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Játszótér-átalakítás

A Koroda-kertben található játszóterünk 2004.05.28-án került átadásra. Az évek során a játszótér környezete szépen átalakult (parkosítás), viszont maga a tér és a benne található eszközök már nincsenek olyan állapotban, hogy a településen élő (kis)gyerekes családok és idelátogató rokonok, turisták gyerekei biztonsággal használni tudják. A játszótéri eszközök fából készültek, amelyen mára már korhadások találhatók. Az ütéscsillapító gumiburkolatok elmozdultak, egyenetlenek. Éppen ezért a szülők és gyerekek nagy érdeklődéssel várhatják mikor kerül egy szép, biztonsággal használható, új játszótér, a falu központjában található 17 éves helyére.

játszótér 2004

2004.

játszótér 2021

2021.

 

A játszótér felújításával kapcsolatos projektelképzelés is már korábban megszületett, csak a megvalósítás váratott magára. Természetesen a több akadályozó tényező, mára már elhárításra került. A beérkezett ajánlatokból a kedvezőbbet adó társasággal az önkormányzat megállapodott és megrendelte tőlük az új, modern eszközöket és azok telepítéséhez szükséges munkálatokat.

A tervek szerint idén augusztus elején kezdődik a „rombolás” majd ezt követően az újjáépítés.

Jelen projektet az önkormányzat saját finanszírozásban valósítja meg. A beruházásra a költségvetésből 15.000.000 Ft-ot határolt el.

Az új eszközök között szerepelni fog kalandvár, mászó- és egyensúlyfejlesztő összeállítás, rugós hinta, mérleghinta, trambulin és homokozó. Marad az ivókút, lesz kerékpár tartó állvány és szelektív hulladéktároló váltja fel a jelenlegit.

Ha minden az elképzelések szerint alakul az új játszótér szeptember végén nyitja meg kapuit.

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a játszótér július végén vagy augusztus elején időjárás és a munkálatok elkezdése függvényében bezár. Kérjük türelmüket és együttműködésüket az ideiglenes bezárás idejére.

Az elkészült új játszótér nyitásáról hasonló módon tájékoztatót fogunk készíteni.

Pátrovics Benedek
polgármester

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size