Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Negyvenmillió forintból fejlesztjük Pusztazámor belső közlekedését, miután a község részesül a Magyar Falu Program eredményeiből, míg egyházi közösségszervezéshez a Sóskúti Római Katolikus Plébánia 4,3 millió forintos támogatásban részesült – nyilatkozta községünk polgármestere az Érd Tv-nek. Pátrovics Benedek elmondta: a 40 millió forintos támogatást harmadik nekifutásra nyertük el. Az összeget a Móricz Zsigmond utca egy kilométeres belterületi szakaszának felújítására fordítják – az eddigi burkolatot felmarják és egy teljesen új kopóréteget készítenek –,valamint táblákat is kihelyeznek, így például a település határát jelző tábla is 2-300 méterrel arrébb arrébb kerül.A felújításhoz szükséges pluszforrást a település biztosítja.

Polgármesterünk hangsúlyozta: Pusztazámor belterületi útjai aszfaltos utak, melyeket csőtörések, csatornasüllyedések miatt egy-két évente karban kell tartani, illetve apróbb felújításokat szükséges elvégezni.

A község vezetője beszámolt arról is, hogy a szennyvíztiszító szolgáltatás teljes kapacitással üzemel, ezért a tisztító bővítésére is pályázatot írtak ki. A munkálatok várhatóan 150-200 millió forintba kerülnek. A polgármester dr. Aradszki Andráshoz, térségünk országgyűlési képviselőjéhez fordult, kérve, próbáljon forrást találni a bővítéshez.

Pátrovics Benedek elmondta még az Érd Tv-nek: az óvodai nyílászárók cseréjére több mint 6 millió forint támogatást nyertek el, melynek munkálatai egy-két héten belül el is kezdődnek. Emellett augusztusban elkezdődik és be is fejeződik a játszótér teljes felújítása.

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size