Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Szigetvári József, a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál igazgatója a Százhalombattai Hírtükörnek nyilatkozva elmondta: az idén még nem tudják megtartani a rendezvényt a megszokott formában, külföldi táncosokat még nem fogadnak, csak magyar résztvevők lépnek fel a táncgálás. 

Az idei Summerfestnek a Magyar kincsestár címet adták. A fesztiváligazgató elmondta: A helyszín lényegesen szűkebb, mint korábban volt, hiszen Százhalombattán leginkább a színházteremben és a belső udvaron lesznek majd a rendezvények. Ami legutóbb a sátorban volt, az most a színházteremben lesz megtartva. Itt láthatják majd a néző a Csík zenekart, Palya Beát, és itt lesz a Romengo Lakatos Mónikával, aki annak idején a Ki mit tud? döntőjében vált ismertté, s azóta már WOMEX-életműdíjat kapott. Itt lesz Németh Hajnal Aurora ruhatervező, a Gombold újra ruhakészítő versenyt fogja vezetni. A hungaricumok bemutatásának jegyében lesz solymászat, ismerkedés a magyar kutyafajtákkal. Lesz egy gyermekfotó-kiállítás, melyhez a világ minden részéről kértünk gyermekeket ábrázoló fotókat.

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size