Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Közeledik a tavasz, a jó idő érkezésével a természet is felébred és emellett átalakul. Kezdetét veszi az ősz nyomainak eltakarítása, úgymint a megmaradt falevelek, gallyak összeszedése és eltüntetése, valamint a tavaszi kerti munkák, a fák metszése, a talaj előkészítése a meglévő vagy az új növények fogadására. A kertek, udvarok rendben tartásával folyamatosan zöldhulladék keletkezik az otthonokban.

Az „Avar és kerti zöldhulladék égetése” című tájékoztatásunkhoz kapcsolódóan szeretnénk felhívni a figyelmet arra, ha valaki nem szeretne égetni, vagy nincs lehetősége a zöldhulladék helyben történő megsemmisítésére, ez esetben is van megoldás. Pusztazámoron a kerti zöldhulladék gyűjtésére gyűjtőpontok vannak kialakítva a következő helyszíneken: Levente tér, Napköziotthonos Óvoda előtt, Kereszt utca – Gárdonyi Géza utca sarka, Koroda-kert, a volt kocsma udvara.

Ezeken a helyszíneken az önkormányzat által kihelyezett konténerek azt a célt szolgálják, hogy a településünket folyamatosan rendben tartó munkások ebbe gyűjtsék össze a zöldhulladákot, de emellett lakossági gyűjtésre is rendelkezésre állnak. A tartalmukat folyamatosan ürítjük. Használják ki ezt a lehetőséget, és összegyűjtve a konténerbe dobják bele a zöldhulladékot (felhívjuk a figyelmet, hogy ne mellé!). Amennyiben egy konténer megtelt, vagy várják meg az ürítést, vagy keressenek fel egy másik helyszínre kihelyezettet.

Ezekbe a konténerekbe kifejezetten csak olyan zöldhulladékot helyezzenek, amely komposztálható: lehullott falevelek, ágak, lenyírt bokor, sövény, fű, valamint gyom. Az ágakat és gallyakat kötegelni kell (az ágak maximum 1 méteres hosszúságúak és 15 cm átmérőjűek lehetnek), és csak így helyezhetőek a konténerbe.

Más egyéb megoldások is rendelkezésre állnak a zöldhulladék eltüntetésére, de talán ez a legpraktikusabb és a lakosság számára költséghatékonyabb. Figyeljünk oda a környezettudatosságra, otthonunk és községünk rendezettségére, tisztán tartására!

Pátrovics Benedek

polgármester

 

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2021.máj. 17 H
Ma van magasvérnyomás-betegség világnapja

A hipertonia, azaz a magas vérnyomás a legelterjedtebb szív- és érrendszeri betegség, ezért fontos [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.ápr. 11 V
Versek a magyar költészet napjára

1964 óta április 11-én, a magyar költészet kiemelkedő alakja, a Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 31 Cs

Év végi számvetésre kért fel neves gondolkodókat, művészeket a hvg; az esszék a hetilap 51–52. [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 17 Cs
Ingyenesen utazhatnak a védekezésben dolgozók

Az egészségügyi dolgozók mellett a védekezésben résztvevő szociális dolgozók, a rendőrök, [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.szept. 03 Cs
43-mal nőtt a fertőzöttek száma Pest megyében

301 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, így a Magyarországon [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size