Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Közeledik a tavasz, a jó idő érkezésével a természet is felébred és emellett átalakul. Kezdetét veszi az ősz nyomainak eltakarítása, úgymint a megmaradt falevelek, gallyak összeszedése és eltüntetése, valamint a tavaszi kerti munkák, a fák metszése, a talaj előkészítése a meglévő vagy az új növények fogadására. A kertek, udvarok rendben tartásával folyamatosan zöldhulladék keletkezik az otthonokban.

Az „Avar és kerti zöldhulladék égetése” című tájékoztatásunkhoz kapcsolódóan szeretnénk felhívni a figyelmet arra, ha valaki nem szeretne égetni, vagy nincs lehetősége a zöldhulladék helyben történő megsemmisítésére, ez esetben is van megoldás. Pusztazámoron a kerti zöldhulladék gyűjtésére gyűjtőpontok vannak kialakítva a következő helyszíneken: Levente tér, Napköziotthonos Óvoda előtt, Kereszt utca – Gárdonyi Géza utca sarka, Koroda-kert, a volt kocsma udvara.

Ezeken a helyszíneken az önkormányzat által kihelyezett konténerek azt a célt szolgálják, hogy a településünket folyamatosan rendben tartó munkások ebbe gyűjtsék össze a zöldhulladákot, de emellett lakossági gyűjtésre is rendelkezésre állnak. A tartalmukat folyamatosan ürítjük. Használják ki ezt a lehetőséget, és összegyűjtve a konténerbe dobják bele a zöldhulladékot (felhívjuk a figyelmet, hogy ne mellé!). Amennyiben egy konténer megtelt, vagy várják meg az ürítést, vagy keressenek fel egy másik helyszínre kihelyezettet.

Ezekbe a konténerekbe kifejezetten csak olyan zöldhulladékot helyezzenek, amely komposztálható: lehullott falevelek, ágak, lenyírt bokor, sövény, fű, valamint gyom. Az ágakat és gallyakat kötegelni kell (az ágak maximum 1 méteres hosszúságúak és 15 cm átmérőjűek lehetnek), és csak így helyezhetőek a konténerbe.

Más egyéb megoldások is rendelkezésre állnak a zöldhulladék eltüntetésére, de talán ez a legpraktikusabb és a lakosság számára költséghatékonyabb. Figyeljünk oda a környezettudatosságra, otthonunk és községünk rendezettségére, tisztán tartására!

Pátrovics Benedek

polgármester

 

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size