Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Digitális Falu Program

„A nemzeti és helyi identitástudat erősítése” Pusztazámoron

mfp

A Kormány célkitűzései között szerepelt többek között a vidéki kistelepüléseken élők életminőségének javítása és a vidéki térségek fejlesztése amikor meghirdette a Magyar Falu Program keretében „A nemzeti és helyi identitástudat erősítése” pályázati kiírást. Szem előtt tartva a kistelepülések vonzerőjének és élhetőségének javítását különböző digitális, illetve okos megoldásokkal.

Pusztazámor Községi Önkormányzat sikeresen pályázott 2019-ben erre a MFP-NHI/2019 kódszámú pályázatra. Településünk összesen 4.802.569 forintra nyert támogatást, vissza nem térítendő formában.

A pályázat keretein belül megvalósított Digitális Falu Program lehetőséget biztosított ingyenes informatikai alapkompetencia képzésen való részvételre. Községünk ezt a programot 40 év felettiek számára hirdette meg.

A mai rohanó világban és fejlett technikai körülmények között nagy szükség van a digitális írástudás elsajátításának elősegítésére, hiszen ennek a tudásnak nagy az életminőség-javító potenciálja, csökkenti a generációs szakadékot korunk fiataljaival szemben.

Digitális Falu Program lebonyolítása során, a részvevők megismerhették a digitális, online világot, többek között:

  • az érintőképernyős digitális eszközhasználatot,
  • az internet használatát,
  • e-mail levelezést,
  • online kapcsolattartást,
  • közösségi média használatát,
  • elektronikus ügyintézés lehetőségeit
  • a Digitális Falu Program toborzásának kiterjesztése a közigazgatási határainkon túlra rendkívül hatásos szakmai szempont volt. Tárnok, Sóskút, Gyúró területek toborzása, megalapozta az infokommunikációs falvak összekapcsolódásának lehetőségét

 

Az oktatás referenciája társadalmi és szociális felméréseken alapult, amelyet tapasztalatok és számos gyakorlati kutatás előzött meg. A községben és a környező településeken korábban még nem volt ilyen jellegű felzárkóztató foglalkozás. A program hiányszolgáltatás, innovatív és hiánypótló.

A Gyermekünk Álmaiért Alapítvány szervezésében, a községből és a környező településekről összesen 20 fő vett részt a programon. A képzés nagy segítséget nyújtott nekik és bátorságot adott a digitális eszközhasználathoz. Többen saját eszközeiket is elhozták – az egyébként biztosított modern digitális eszközök mellett - a rendezvényre, hogy így kérjenek segítséget az otthoni használat megkönnyítésére.

A képzés előtt bőséges reggeli, szendvicsek, pogácsa, tea, kávé várta a résztvevő tanulni vágyókat. A képzés szünetében pedig egy ízletes ebéddel kínáltuk meg őket.

A Digitális Falu Program rendezvény megvalósítása során különös figyelmet fordítottunk a 484/2020. (XI.10.) Korm. rendeletben meghatározott védelmi óvintézkedésekre. 

 

DSC 4216

 

DSC 4303

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size