Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Ez év nyarán kezdte meg papi szolgálatát községünkben Sisa István Lénárd plébános atya. A Zámori Hírek felkérte községünk új lelkipásztorát, hogy mutatkozzon be a zámori olvasóknak.

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Pusztazámoriak!

Sisa István Lénárd vagyok, az új sóskúti plébános. Spányi Antal megyéspüspök atyám 2020. augusztus1-jétől helyezett ide, hogy legyek nem csak a pusztazámori, hanem a tárnoki, tárnokligeti és sóskúti plébániáknak a plébánosa.

Vallásos családból származom, Szár településről, két nővérem van. 1992. június 26-án születtem Budapesten, Tatabányán érettségiztem, majd egy kétéves vendéglátó OKJ-s tanfolyamon vettem részt. Ezt követően jelentkeztem papnövendéknek. 2013-ban kezdtem meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán teológiai tanulmányaimat. A múlt évben ugyanezen a karon elvégeztem a hittanár és nevelőtanár szakot.

Hatalmas öröm van bennem, hogy püspök atyám idehelyezett. Nincsenek nagy terveim, egyszerűen szeretni akarom az embereket, ami, úgy gondolom, nekünk, papoknak elsődleges feladatunk. Ez a feladat viszont csak úgy teljesíthető, hogy a kitartó, mély és intim imádság mellett, felebarátaimban meglátom azt a személyt, akiért pap lettem: Jézus Krisztust. Miért? Mert egy Isten van, és ez az Isten teremtett minden embert, ezzel a tudattal kell szolgálni a Mennyei Atyát, embertársainkon keresztül. Emellett nem kívánok megfelelni az embereknek, egyedül csak az Istennek, hiszen ő fog földi életem végén megítélni, hogy mégis hogyan viseltettem az ő teremtett gyermekeivel, jelene esetben a négy településen élő embertársaimmal szemben.

Fontos az ember, üdvösségének elérésében kell hogy segítse a pap, de a boldogságot egyedül az Istennel folytatott szoros kapcsolatban lehet elérni, úgyhogy Isten akaratát megismerve a helyemen vagyok. Én a helyemen vagyok! Kérem Testvéreim és honfitársaim imáit, hogy alkalmas lelkipásztor lehessek. Köszönöm szépen!

Baráti üdvözlettel:

Sisa I. Lénárd atya

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size