Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Ez év nyarán kezdte meg papi szolgálatát községünkben Sisa István Lénárd plébános atya. A Zámori Hírek felkérte községünk új lelkipásztorát, hogy mutatkozzon be a zámori olvasóknak.

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Pusztazámoriak!

Sisa István Lénárd vagyok, az új sóskúti plébános. Spányi Antal megyéspüspök atyám 2020. augusztus1-jétől helyezett ide, hogy legyek nem csak a pusztazámori, hanem a tárnoki, tárnokligeti és sóskúti plébániáknak a plébánosa.

Vallásos családból származom, Szár településről, két nővérem van. 1992. június 26-án születtem Budapesten, Tatabányán érettségiztem, majd egy kétéves vendéglátó OKJ-s tanfolyamon vettem részt. Ezt követően jelentkeztem papnövendéknek. 2013-ban kezdtem meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán teológiai tanulmányaimat. A múlt évben ugyanezen a karon elvégeztem a hittanár és nevelőtanár szakot.

Hatalmas öröm van bennem, hogy püspök atyám idehelyezett. Nincsenek nagy terveim, egyszerűen szeretni akarom az embereket, ami, úgy gondolom, nekünk, papoknak elsődleges feladatunk. Ez a feladat viszont csak úgy teljesíthető, hogy a kitartó, mély és intim imádság mellett, felebarátaimban meglátom azt a személyt, akiért pap lettem: Jézus Krisztust. Miért? Mert egy Isten van, és ez az Isten teremtett minden embert, ezzel a tudattal kell szolgálni a Mennyei Atyát, embertársainkon keresztül. Emellett nem kívánok megfelelni az embereknek, egyedül csak az Istennek, hiszen ő fog földi életem végén megítélni, hogy mégis hogyan viseltettem az ő teremtett gyermekeivel, jelene esetben a négy településen élő embertársaimmal szemben.

Fontos az ember, üdvösségének elérésében kell hogy segítse a pap, de a boldogságot egyedül az Istennel folytatott szoros kapcsolatban lehet elérni, úgyhogy Isten akaratát megismerve a helyemen vagyok. Én a helyemen vagyok! Kérem Testvéreim és honfitársaim imáit, hogy alkalmas lelkipásztor lehessek. Köszönöm szépen!

Baráti üdvözlettel:

Sisa I. Lénárd atya

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2021.ápr. 11 V
Versek a magyar költészet napjára

1964 óta április 11-én, a magyar költészet kiemelkedő alakja, a Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 31 Cs

Év végi számvetésre kért fel neves gondolkodókat, művészeket a hvg; az esszék a hetilap 51–52. [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 17 Cs
Ingyenesen utazhatnak a védekezésben dolgozók

Az egészségügyi dolgozók mellett a védekezésben résztvevő szociális dolgozók, a rendőrök, [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.szept. 03 Cs
43-mal nőtt a fertőzöttek száma Pest megyében

301 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, így a Magyarországon [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.szept. 03 Cs
Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségire

Az Oktatási Hivatal (OH) közzétette a 2020/21-es tanév őszi érettségijének jelentkezési lapját. [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size