Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Nem rendezik meg ősszel a nyolcadikos diákoknak szóló továbbtanulási börzét Érden – értesült az erdmost.hu portál az Érdi Járási Hivataltól. Hosszú hagyomány szakad meg most: eddig tizenhét alkalommal tartottak pályaválasztási kiállítást az érdi és a környékbeli diákoknak.

Az ősz első nagy pályaválasztási rendezvénye az érdi továbbtanulási börze szokott lenni. Ezt a Pest Megyei Kormányhivatal az Érdi Járási Hivatal Foglalkoztatási Főosztály Foglalkoztatási Osztályával közösen rendezi évről évre. Erre a tankerület közreműködésével nemcsak Érdről, hanem számos környékbeli településről szállították szervezetten a nyolcadikos (és gyakran hetedikes) diákokat. Tavaly 36 kiállító iskola és több mint ezer fiatal vett részt a rendezvényen, ahol szakemberek segítették a diákokat a pályaorientációban, különféle kvízekkel, totókkal, beszélgetésekkel. 

Ha egy iskola, egy képzés felkeltette a diákok figyelmét, begyűjthették az intézmény szóróanyagait, és ezek ismeretében látogathattak el a nyolcadikosoknak rendezett nyílt napokra. Idén erre sajnos nem kerülhet sor. A VMG már jelezte honlapján, hogy a beiskolázási szülői tájékoztatót digitális formában teszik közzé. A Marianum iskolában egyelőre úgy tervezik, megtartják a nyílt napot, de lehet, hogy a vírusveszély miatt erre mégsem kerül majd sor, erről majd honlapjukon adnak tájékoztatást. Az erdmost.hu értesülése szerint a Kós iskola beiskolázási rendezvényeiről a napokban születik döntés – a nyílt nappal kapcsolatos tudnivalókat az iskola megújuló honlapján találják majd meg az érdeklődők. A Gárdonyiban nem lesz nyílt nap: videós összeállítást készítenek, ami felkerül majd az intézmény weboldalára. 

Ami viszont biztos, hogy a középfokú oktatási intézményeknek október 20-áig kell nyilvánosságra hozniuk a  honlapjukon a felvételi tájékoztatójukat. A felvételi eljárás menetéről, illetve a fontos dátumokról pedig itt kaphatnak bővebb információt a szülők és a gyerekek.

Forrás: erdmost.hu

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2021.ápr. 11 V
Versek a magyar költészet napjára

1964 óta április 11-én, a magyar költészet kiemelkedő alakja, a Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 31 Cs

Év végi számvetésre kért fel neves gondolkodókat, művészeket a hvg; az esszék a hetilap 51–52. [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 17 Cs
Ingyenesen utazhatnak a védekezésben dolgozók

Az egészségügyi dolgozók mellett a védekezésben résztvevő szociális dolgozók, a rendőrök, [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.szept. 03 Cs
43-mal nőtt a fertőzöttek száma Pest megyében

301 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, így a Magyarországon [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.szept. 03 Cs
Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségire

Az Oktatási Hivatal (OH) közzétette a 2020/21-es tanév őszi érettségijének jelentkezési lapját. [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size