Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Nem rendezik meg ősszel a nyolcadikos diákoknak szóló továbbtanulási börzét Érden – értesült az erdmost.hu portál az Érdi Járási Hivataltól. Hosszú hagyomány szakad meg most: eddig tizenhét alkalommal tartottak pályaválasztási kiállítást az érdi és a környékbeli diákoknak.

Az ősz első nagy pályaválasztási rendezvénye az érdi továbbtanulási börze szokott lenni. Ezt a Pest Megyei Kormányhivatal az Érdi Járási Hivatal Foglalkoztatási Főosztály Foglalkoztatási Osztályával közösen rendezi évről évre. Erre a tankerület közreműködésével nemcsak Érdről, hanem számos környékbeli településről szállították szervezetten a nyolcadikos (és gyakran hetedikes) diákokat. Tavaly 36 kiállító iskola és több mint ezer fiatal vett részt a rendezvényen, ahol szakemberek segítették a diákokat a pályaorientációban, különféle kvízekkel, totókkal, beszélgetésekkel. 

Ha egy iskola, egy képzés felkeltette a diákok figyelmét, begyűjthették az intézmény szóróanyagait, és ezek ismeretében látogathattak el a nyolcadikosoknak rendezett nyílt napokra. Idén erre sajnos nem kerülhet sor. A VMG már jelezte honlapján, hogy a beiskolázási szülői tájékoztatót digitális formában teszik közzé. A Marianum iskolában egyelőre úgy tervezik, megtartják a nyílt napot, de lehet, hogy a vírusveszély miatt erre mégsem kerül majd sor, erről majd honlapjukon adnak tájékoztatást. Az erdmost.hu értesülése szerint a Kós iskola beiskolázási rendezvényeiről a napokban születik döntés – a nyílt nappal kapcsolatos tudnivalókat az iskola megújuló honlapján találják majd meg az érdeklődők. A Gárdonyiban nem lesz nyílt nap: videós összeállítást készítenek, ami felkerül majd az intézmény weboldalára. 

Ami viszont biztos, hogy a középfokú oktatási intézményeknek október 20-áig kell nyilvánosságra hozniuk a  honlapjukon a felvételi tájékoztatójukat. A felvételi eljárás menetéről, illetve a fontos dátumokról pedig itt kaphatnak bővebb információt a szülők és a gyerekek.

Forrás: erdmost.hu

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size