Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

2020. március 13-án voltam utoljára iskolában. Azóta, ahogyan a többi magyar gimnazista, itthon tanulok. E két hét tapasztalatait szeretném megosztani a Zámori Hírek olvasósival.

Azon a héten már érezhető volt a feszültség. Egyre több rossz hír érkezett a világból, félelemmel indultam el itthonról, benn az iskolában az osztálytársaimmal, a tanárokkal erről beszéltünk. A COVID–19-ről.

Izgatottan hallgattam a miniszterelnöki bejelentést március 13-án este. Megnyugtató volt, hogy hétfőtől nem kell tömegközlekedési eszközzel utaznom, nem kell azon gondolkodnom, elkaphatom-e a vírust. Bár még nem tudtam, hogyan fogunk így tanulni, milyen lesz az életünk, de a családom, a tanáraim, az osztálytársaim is bizakodóak voltak. Csak maradjunk itthon…

16-án reggel 8.30-kor már az egész osztály együtt volt az online órán a  Zoom- alkalmazás segítségével. Ez majdnem olyan, mintha iskolában lennénk, hiszen a tanár magyaráz, mi pedig, ha valamit nem értünk, visszakérdezhetünk.

Azóta lett órarendünk, és itthon a családdal kialakított napirendünk. Eleinte szokatlan volt, hogy családi körülmények között zajlanak az óráink, de mára már ismerjük egymás szobáját, a kedvenc bögréjét és a kedvenc háziállatokat is. Az online tesiórák kimondottan viccesek! Szerencsés vagyok, hogy olyan tanáraim vannak, akik figyelembe veszik a kialakult fura helyzetet, segítőkészek és rugalmasak. Így minden tantárgyból csak annyi és olyan feladatot kapunk, amit aznap délután meg is tudunk csinálni, vagy több napot kapunk az elkészítésére.  Szerencsés vagyok azért is, hogy mindenben számíthatok a családomra, hogy ők olyan “jófejek”! Ez alatt a 2 hét alatt sikerült egy olyan napirendet kialakítanom, amelyben a tanulás mellett jut időm a sportra, az olvasásra, beszélgetésekre, és besegítek a házimunkába is. Anyukámtól átvállaltam az esti meseolvasást a húgomnak, szeretem, hogy egyedül választhatom ki, mit olvassak neki.

Bár úgy érzem, jobban be tudom osztani az időmet, hiszen nem megy el idő az utazással, de már nagyon hiányoznak a barátaim, az osztálytársaim, a közösségi élet, és minden, ami az iskolában buli. Ezeket a személyes élményeket sajnos nem lehet online pótolni.

Senkinek nem könnyű ez a helyzet, azt gondolom, de nincs más választásunk. Mindannyiunk érdekében alkalmazkodnunk kell, és egészségesnek, bizakodónak, pozitívnak maradnunk!

 

Garai Réka

10. osztályos gimnazista

(A kép illusztráció)

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size