Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Nem egyszerű mostanában a családok élete, de bízunk benne, hogy nemsokára visszatér a mindennapokba a nyugodt kiegyensúlyozottság.

Egy kis visszatekintés az elmúlt időszakra az óvodában: 2020. március 13. péntek, az a péntek 13., amire már november óta vártunk, készültünk, nem kis izgalommal, szakmaisággal, hiszen kolléganőnknek, Szerencsésné Tokaji Veronikának ezt a napot jelölte ki az Oktatási Hivatal a minősítő eljárás látogatási napjának.  Szóval Vera néni vizsgázott, mi többiek pedig teljes mértékben mellette álltunk. Azóta már az eredményt is tudjuk, amelyhez ezúton is gratulálunk! Szóval a külvilág eseményei az óvodában zajló minősítő eljárás miatt számunkra kicsit „háttérbe szorultak”, de természetesen azért aggodalommal figyeltük a bevásárlási rohamról, az iskolák, munkahelyek bezárásáról szóló híradásokat.

A hétvégén aztán az Operatív Törzs egyértelmű utasításokat hozott. Március 16-án, hétfőn négy, másnap már csak egy kisgyermek érkezett az óvodai ügyeletre.  Március 18-án polgármester úr elrendelte az óvoda bezárását. Megkezdődött az óvodai eszközök, helyiségek, nyílászárók, konyha fertőtlenítése. Március 30-án megtörtént az óvoda épületének teljes ózonos fertőtlenítése. Köszönjük a pusztazámori Komplex-Tox Kft. felajánlását és munkáját.  Igyekeztünk mindenkinek hazaadni a ruhákat, cipőket, játékokat. Nehéz szívvel tettük, hiszen a bizonytalanság minket is megvisel, nem tudunk pontos tájékoztatással szolgálni a szülőknek, mikor, hogyan hozhatják majd gyermekeiket újból óvodába.  Több szülő is könnyezett, hiszen sokak munkahelye, megélhetése megszűnt vagy veszélybe került.  Sokan igényelték segítségünket, hogyan töltsék hasznosan, gyermeküket fejlesztve az otthon töltendő időt.

Bár eddig is rendszeresen használtuk az internet adta lehetőségeket, de a jelen helyzet mégis új feladatok elé állított bennünket, hiszen most csak az online „térben” találkozhatunk. Felelősnek érezzük magunkat óvodásaink iránt – akik nagyon hiányoznak nekünk –, ezért elindítottunk egy olyan programot, melyben az általunk összeállított oldalakon rendszeresen kínálunk a gyerekeknek énekeket, meséket, verseket, kreatív feladatokat, sokféle értékorientált elfoglaltságot. Mindezt hetekre lebontva, az aktuális témák köré gyűjtve, kicsit, mintha az oviban lennénk. Az óvó nénik rendszeresen felteszik a heti foglalkoztatási tervet és a készségfejlesztő ötleteket a http://www.pusztazamor.hu/index.php/hu/ovoda webhelyre. Már most köszönjük a támogató szavakat, a lefotózott rajzokat, munkákat, a kedves videókat!

Én azt hangsúlyoznám elsősorban, hogy egy helyes napirend kialakításával és betartásával otthoni rendszert alakítsunk ki. A gyerekeknek igyekezzünk olyan feladatokat, megbízásokat adni, amelyeket szívesen elvégeznek. Játék a szabadban (homokozás, roller, labda stb.). Kerti munkák a kiskertben (tapasztalatom szerint a locsolás a kedvenc). Mesélés, rajzolás, ragasztás, festés, tépés, vágás. Legyen a napirendben idő a pihenésre, egy kis nyugi, amikor mesélünk nekik, lefekszenek; nem kell aludni, de lehiggadni, elcsendesedni van lehetőségük. Az esti rutin: a vacsora–fürdés–lefekvés ne húzódjon el, a hétköznapokban megszokott időben történjék. Ezeknek az egyszerű dolgoknak a betartása sokat segít gyermekeink szokásainak kialakításában, fenntartásában. 

Az óvodai beiratkozás rendje megváltozott: 2020. április 2. és április 17. között online módon történik. További részletek olvashatók a http://www.pusztazamor.hu/index.php/hu/hirek http://www.pusztazamor.hu/index.php/hu/ovoda elérhetőségeken is.

Köszönöm szépen segítő együttműködésüket. Most igazán az összefogás, az új, bizonytalan helyzet optimális megoldása legyen a közös célunk. Kérem, vigyázzanak gyermekeikre, családtagjaikra, lehetőség szerint tartsák be és tartassák be az ajánlott biztonsági intézkedéseket egészségük, családunk, közösségünk érdekében.

Szoloszkáné Lepnyák Alíz  óvodavezető

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2021.ápr. 11 V
Versek a magyar költészet napjára

1964 óta április 11-én, a magyar költészet kiemelkedő alakja, a Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 31 Cs

Év végi számvetésre kért fel neves gondolkodókat, művészeket a hvg; az esszék a hetilap 51–52. [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 17 Cs
Ingyenesen utazhatnak a védekezésben dolgozók

Az egészségügyi dolgozók mellett a védekezésben résztvevő szociális dolgozók, a rendőrök, [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.szept. 03 Cs
43-mal nőtt a fertőzöttek száma Pest megyében

301 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, így a Magyarországon [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.szept. 03 Cs
Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségire

Az Oktatási Hivatal (OH) közzétette a 2020/21-es tanév őszi érettségijének jelentkezési lapját. [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size