Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A midio.hu portál munkatársa a Szigethalmi Családi Vadasparkban járt családjával a közelmúltban. Mint tudósításában írja, a park 2014-ben nyitotta meg kapuit. Egy állatszerető család tagjai a tulajdonosai, akik saját állattartásból indultak el.

A gyermekek örömére a parkolótól néhány méterre egy kisvasút várja a látogatókat, mely a vadaspark bejáratához közlekedik. Ez a járgány Magyarország legkisebb vasútja, dobozos ráülős.

A parkolótól egy poros gyalogúton is meg lehet közelíteni a pénztárt, kb. 500 méter sétával. Még a bejárat előtt egy régi légcsavaros repülőt és egy helikoptert is kiállítottak, melyekbe a kíváncsiak belemászhatnak.

A vadasparki sétatáv kb. 1 km, főként háztáji állatok a lakók, de szarvas, őz, róka, borz, szurikáta, antilop, vaddisznó is megtalálható a helyen. Meghatározott részen etetni és simogatni is lehet az állatokat.

Két játszóteret és több fedett ülőrészt, piknikhelyet is kialakítottak. A hangulatos parkban büfé is működik, továbbá pelenkázóval ellátott mosdó is szolgálja a vendégek kényelmét. A park keddtől vasárnapig 10:00 és 16:30 között látogatható.

A vadaspark szomszédságában található az Emese Park, melyben egy várispánság története tárul elénk. Ide is érdemes ellátogatni.

K. Sz. V.

Forrás: midio.hu

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2021.ápr. 11 V
Versek a magyar költészet napjára

1964 óta április 11-én, a magyar költészet kiemelkedő alakja, a Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 31 Cs

Év végi számvetésre kért fel neves gondolkodókat, művészeket a hvg; az esszék a hetilap 51–52. [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 17 Cs
Ingyenesen utazhatnak a védekezésben dolgozók

Az egészségügyi dolgozók mellett a védekezésben résztvevő szociális dolgozók, a rendőrök, [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.szept. 03 Cs
43-mal nőtt a fertőzöttek száma Pest megyében

301 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, így a Magyarországon [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.szept. 03 Cs
Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségire

Az Oktatási Hivatal (OH) közzétette a 2020/21-es tanév őszi érettségijének jelentkezési lapját. [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size