Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

A midio.hu portál munkatársa a Szigethalmi Családi Vadasparkban járt családjával a közelmúltban. Mint tudósításában írja, a park 2014-ben nyitotta meg kapuit. Egy állatszerető család tagjai a tulajdonosai, akik saját állattartásból indultak el.

A gyermekek örömére a parkolótól néhány méterre egy kisvasút várja a látogatókat, mely a vadaspark bejáratához közlekedik. Ez a járgány Magyarország legkisebb vasútja, dobozos ráülős.

A parkolótól egy poros gyalogúton is meg lehet közelíteni a pénztárt, kb. 500 méter sétával. Még a bejárat előtt egy régi légcsavaros repülőt és egy helikoptert is kiállítottak, melyekbe a kíváncsiak belemászhatnak.

A vadasparki sétatáv kb. 1 km, főként háztáji állatok a lakók, de szarvas, őz, róka, borz, szurikáta, antilop, vaddisznó is megtalálható a helyen. Meghatározott részen etetni és simogatni is lehet az állatokat.

Két játszóteret és több fedett ülőrészt, piknikhelyet is kialakítottak. A hangulatos parkban büfé is működik, továbbá pelenkázóval ellátott mosdó is szolgálja a vendégek kényelmét. A park keddtől vasárnapig 10:00 és 16:30 között látogatható.

A vadaspark szomszédságában található az Emese Park, melyben egy várispánság története tárul elénk. Ide is érdemes ellátogatni.

K. Sz. V.

Forrás: midio.hu

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size