Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Az évfordulók mindig különleges, kitüntetett helyet foglalnak el életünkben az ünnepek között. Fontosak számunkra, hiszen ilyenkor végiggondoljuk az eltelt időszak eseményeit, sikereit, kudarcait. Húsz év egy ember életében is hosszú, egy közösség életében pedig különösen jelentős, meghatározó szakasz. A kis csapat a helytálló, lelkes tagoknak, a rátermett vezetőknek köszönhetően számtalan közös élményt vehet számba. Az élet sok gondja, baja között, a mindennapok fáradalmai mellett is együtt maradtak, ha kellett, megújultak, mindig kitartottak egymás mellett. Amellett, hogy hasznosan töltötték el a szabadidejüket, a közösséget is szolgálták, és aktív részesei voltak a falu életének. Húsz év hosszú idő, sok tartalommal lehet megtölteni, ha van rá igény, ha van hozzá jó szándék, közösségi szellem. Szerencsére nálunk minden adott volt ahhoz, hogy egy sikeres nyugdíjasklub működjön, tartósan és színvonalasan.

1999 szeptemberében felkerestem Pátrovics Benedek polgármester urat, hogy szeretnék községünkben nyugdíjasklubot szervezni. Ugyanis abban az évben lettem a község kulturális felelőse, divatosan szólva művelődésszervezője. A faluban érdeklődve, mit is szeretnének a pusztazámoriak, milyen rendezvényeket szervezzek, úgy érzékeltem, hogy a nyugdíjasok azok, akik a legnehezebb helyzetben vannak, hisz nehezen mozdulnak ki otthonukból, pláne szórakozás céljából. Sokan voltak olyanok, akik nem bíztak abban, hogy Zámoron sikerül létrehozni egy ilyen közösséget, sőt többen próbáltak eltántorítani ettől a kezdeményezésemtől. Viszont a polgármester úr nagyon bizakodó volt és nagyon támogatta az ötletet.

A Naplemente Nyugdíjasklub 1999. szeptember 18-án alakult meg 30 fős létszámmal, civil szervezetként, és azóta is így működik. Volt olyan időszak, amikor a klub 58 fős létszámú volt, sajnos mára ez 26-ra főre csökkent. Igaz, nagyon sok nyugdíjas még nem ismerte fel a klub, a közösségi élet lehetőségeit, pedig a klubélet egy kicsit kárpótolja mindazt, amire fiatalabb korukban nem volt lehetőségük. Célunk a magány feloldása. Szürke napjainkat feledtetve mosolyt csalni az arcokra, ami kevés alkalommal adódik már időskorban.  A klubot először jómagam vezettem, később Kosaras István kezébe került néhány évre, majd ismét én vettem át a civil közösség életének szervezését. Kéthetente péntekenként tartjuk klubfoglalkozásainkat. Az eltelt hosszú évek során a klub működéséről elmondhatjuk: élményekben gazdag, sok-sok közös program van a hátunk mögött.  Mindig helytállt ez a közösség, éveken keresztül gondoztuk az iskola mögötti kis parkot, részt vettünk a társadalmi munkákban. Színes, változatos klubéletet folytatva igyekszünk minden helyzetben megfelelően helytállni és részt venni a község életében. Örülünk egymás sikereinek. Mi egymás között jól érezzük magunkat, és várjuk a találkozás napjait. Vallhatjuk, hogy klubéletünk aktív, és igyekszünk tartalmassá tenni.

Mennyi-mennyi programról, átélt jókedvű, boldog pillanatról lehetne szólni az együtt töltött 20 évből. Mert mindazok a klubtagok, akik ezeken a programokon részt vettek, bizony ők tudnának csak igazán mesélni. De mindez nem lenne igaz, ha nem lennének a község elöljárói ilyen önzetlen, segítőkész emberek. Hisz a község vezetése megalakulásunktól a legmesszebbmenőkig támogatja klubunkat, mind erkölcsileg, mind anyagilag (hálásak vagyunk, hogy barátságos, meleg teremben tarthatjuk foglalkozásainkat). A klub tagjai nevében ezúton köszönöm meg a támogatást.

                                                                                                             Kiss Ágnes, a klub elnöke

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size