Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Hagyományteremtő munkareggelit tartott Törökbálinton választókerülete polgármestereivel dr. Aradszki András országgyűlési képviselő. A találkozón többek közt a zajterhelésről, valamint a települések nevelési intézményeinél dolgozók bérrendezésének szükségességéről volt szó. A beszélgetésen Diósd, Pusztazámor, Sóskút, Tárnok és Törökbálint polgármestere vett részt.

A kereszténydemokrata politikus az erdmost.hu portálnak nyilatkozva két fontos témát emelt ki a munkareggelin elhangzottak közül. Az egyik a településeket érintő zajterhelés, a másik a települések által finanszírozott oktatási, nevelési intézmények dolgozóinak bérkérdése.

A résztvevők megállapodtak abban, hogy harmonizált megközelítést alkalmaznak a zajterheléssel kapcsolatban. A közös célokat hangsúlyozva, más agglomerációs szövetségekkel, partnerekkel összefogva igyekeznek hosszú távú, hatékony megoldást találni a problémára.

A települések oktatási, nevelési intézményeinél dolgozók bérrendezését illetően Aradszki András elmondta: tájékozódnia kell még e témában. Nem biztos, hogy minden település költségvetése fedezetet biztosít a bérek növelésére, valószínűleg az állami támogatás növelésére lesz szükség. A képviselő jelezte a településvezetőknek, jelezni fogja a Pénzügyminisztérium felé a problémát.

Az országgyűlési képiviselő arról is beszélt, hogy a 2020-as év jól kezdődik a választókerület települései számára: Diósdon nyolc tantermes iskolabővítés valósulhat meg a kormány döntése értelmében. Jelentős támogatást kaptak év elején a civil szervezetek szinte mindegyik településen. Sóskút és Pusztazámor egyházközsége támogatást kapott templomfelújításra, és a Modern Falu Program keretében rendőr szolgálati lakások, illetve járdák megépítésére érkezik forrás.

Aradszki András hangsúlyozta: Folytatódik az elmúlt ciklusban elkezdett munka; „az a közös dolgunk, hogy az itt élők életkörülményeit, a települések életképességét erősítsük és javítsuk”. A képviselő jelezte: úgy látja, szükség van a térség polgármestereivel szervezett találkozókra, így negyedévente megszerveznek egy-egy összegző-értékelő, illetve az újabb problémákat terítékre vevő megbeszélést.

Forrás: midio.hu

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size