Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Karácsony előtt egyre nagyobb forgatag alakul ki az áruházakban, szupermarketekben és az adventi vásárokon. Ilyenkor megnő a bűnelkövetések száma is, erre hívta fel a figyelmet az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, aki az internetes vásárlás veszélyeiről is beszélt.

Az adventi időszak egyre jobban pörög föl, ezért a rendőröknek is egyre jobban jelen kell lennie több színtéren is. Mind az online, mind az offline világban is, a vásárlás forgatagában, a városi nézelődésnél, az otthon és az utazás biztonságára is szeretnénk ilyenkor felhívni a figyelmet – mondta el az Érd FM 101.3 riporterének Szatmáriné Berczi Dolóresz címzetes rendőr százados, az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója. 

Mint mondta, ilyenkor fontos, hogy mindenki egy kicsit toleránsabb legyen, mint az év többi részében, és még inkább körültekintőnek kell lenni. Egy vásári forgatagban ugyanis az elkövetők gyakorta kihasználják a nagy tömeget, a bámészkodást.

– Egy-egy ütközésnél zsebtolvajlás áldozatai lehetünk, ha a kosarunkban a piaci forgatagban felülre tesszük a pénztárcánkat, értékeinket, egy pillanat alatt ki tudják kapni azt az elkövetők. A parkolásnál már oda kell figyelni, még ha üres táskát is, de ne látványos helyen hagyjuk a gépjárműben, a gépkocsi megrongálásával is hatalmas kárt tudnak okozni – hangsúlyozta a bűnmegelőzési előadó.

Szatmáriné Berczi Dolóresz a rádiónak azt is elmondta, hogy új színtérre lépett a vásárlás az interneten is, akár éjjel-nappal meg tudjuk vásárolni a kinézett termékeket. 

– Nagyon fontos, hogy ellenőrzött, biztonságos oldalakról vásároljunk csak. A személyes átvétel mindenképpen pozitív megerősítése annak, hogy nem esünk csalás áldozatául – tette hozzá a bűnmegelőzési előadó.

Forrás: erdmost.hu

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2021.ápr. 11 V
Versek a magyar költészet napjára

1964 óta április 11-én, a magyar költészet kiemelkedő alakja, a Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 31 Cs

Év végi számvetésre kért fel neves gondolkodókat, művészeket a hvg; az esszék a hetilap 51–52. [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.dec. 17 Cs
Ingyenesen utazhatnak a védekezésben dolgozók

Az egészségügyi dolgozók mellett a védekezésben résztvevő szociális dolgozók, a rendőrök, [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.szept. 03 Cs
43-mal nőtt a fertőzöttek száma Pest megyében

301 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, így a Magyarországon [ ... ]

OrszágosBővebben
2020.szept. 03 Cs
Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségire

Az Oktatási Hivatal (OH) közzétette a 2020/21-es tanév őszi érettségijének jelentkezési lapját. [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size