Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor Pusztazámor

Bálint Vince 2005-ben pusztazámori lakosként látta meg a napvilágot. Már óvodás kora óta érdekelték a sportok; focival kezdte, mint a kisfiúk általában. Általános iskolába Sóskútra került, ahol Gyimesi Balázs edzésén lehetősége nyílt kipróbálni a karatét. Balázs már alsó tagozatos korban országos eredményeket ér el a gyerekekkel, így lett Vince is többször országos bajnok egy-egy versenyszámban.

A pusztazámori utcák kitűnő alkalmat adnak a gyerekeknek a sportolásra, mozgásra és a barátságok szövődésére. Tavasztól őszig kint játszanak, bandáznak, gördeszkáznak, görkorcsolyáznak, bicikliznek, és úgy általában, minden új, guruló, forgó, mozgó eszköz megfordul náluk, így alkalom nyílik mindent kipróbálni. Ebből a hétköznapi esetből jött az ötlet Vincének, hogy lenézzen egy hokiedzésre. Kapóra jött, mikor egy ismerős mesélte, hogy a Budai Bocsok hokiklub lurkókat toboroz. Már az első jégre lépés megtetszett, ezzel megkezdődött Vince jégkorong-pályafutása. 

Két évig volt a kis klub tagja, ahol megtanulta az alapokat, majd átigazolták a MAC Budapest Jégkorong Akadémiához. Az akadémia csapatai minden korosztályban előkelő helyen szerepelnek a magyar és osztrák bajnokságban, és biztosított a külföldi tornákon való részvétel lehetősége. Így jutott el a csapatuk Erdélybe, Ausztriába, Olaszországba, Németországba, Bosznia-Hercegovinába, Szlovákiába is. Azonban legtávolabb a hoki fellegvárában, a kanadai Torontóban mérhették össze tudásukat más nemzetek csapataival, ahol a 30 nevezőből az előkelő 2. helyet szerezték meg a korosztályos tornán. Vince 12 évesen, a részt vevő egyetlen magyar csapat tagjaként lépett a jégre a távoli országban. 

2018 decemberében újabb lehetőséget hozott a sport Vince számára, a finnországi Turku városának neves hokiklubjába hívták próbajátékra. Ez azért is volt izgalmas számára, mert a csapat több NHL-játékost is kinevelt már, és az edzők közül is sokan a profi ligában játszottak aktív korukban. Az idei világbajnoki kupa is ott járt a jégkorongstadionban az egyik fiatal válogatott játékosuk révén. 

Az egy hét tesztelés eredménye egy, a TuTo csapatába, a 2019/2020-as szezonra szóló meghívásban testesült meg. Még egy feladat várt rá azelőtt, hogy elindul világot látni: iskolát kellett találnia. A nemzetközi iskolai tanulmányokhoz négyórás, angol nyelven zajló felvételi eljárásban kellett részt vennie; ez, köszönhetően a Sóskúti Általános Iskola tanárainak és az ott tanító angoltanárnőnek, Móni néninek, akadály nélkül sikerült. 

Vince most Finnországban él, tanul és ott űzi a korongot. A csapat alapembere és egyetlen külföldi játékosként, rövid idő alatt, csapatkapitánya lett. 

Todola Timi

 

Polgármesteri köszöntő

polgarmester

Szeretettel üdvözlöm a községünk iránt érdeklődő vendégeinket és a pusztazámori lakosokat!

Köszönöm, hogy érdeklődésükkel megtisztelik településünket.

Fogadják soraimat olyan szeretettel, mint ahogy mi pusztazámoriak fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket.

Bemutatkozó oldalainkat lapozgatva betekintést nyerhetnek Pusztazámor régmúltjába, jelenébe és jövőjébe, köszönhetően annak, hogy egyre többen munkálkodnak azért, hogy Zámor élete tartalmas legyen.

Pusztazámor értékét, szépségét nem csak a történelmi és építészeti különlegességek, mint például a 3 hektáros arborétum jellegű ősparkkal övezett Barcza kastély, a zámorhegyi remeteség és harangház jelentik, hanem az a természetes igény is benne foglaltatik, ahogyan a településvezetés és az itt lakók ápolják, ahogyan a jelen gondos kezei megbecsülik.

Érdemes elidőzni Zámoron. Nálunk a látogatót először a dombokkal ölelt táj szelíd hívogató szépsége fogja meg, majd az utcák és házak rendje, végül a védett kis völgykatlanban elhelyezkedő település nyugalma, csendje. Aki belekóstol ebbe a világba, bizonyosan visszatérő vendég lesz itt.

Pusztazámor valamennyi lakója nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Pátrovics Benedek
polgármester

Országos hírek

2024.febr. 28 Sze
Március 15-i program a Bálnában

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum idén új helyszínen, [ ... ]

OrszágosBővebben
2022.szept. 14 Sze

Immár 27. alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 2. között a Millenárison a 27. Budapest [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.szept. 14 K

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 12 H
Segítség a cukorbeteg gyerekeknek

Magyarországon 800 ezer diagnosztizált, a becslések szerint ténylegesen mintegy 1,2 millió cukorbeteg [ ... ]

OrszágosBővebben
2021.júl. 06 K
Nyáron is fontos, hogy adjunk vért!

„A megfelelő véradószám mindannyiunk felelőssége. Az enyém, a tiéd, a miénk. Nem egy nyűg, [ ... ]

OrszágosBővebben
További helyi hírek

Keresés

Decrease font size Default font size Increase font size